€ 374,99 bij bol Plaza

TomTom GO Camper Max (Wereldwijd) Review

17 juni 2022, laatste update op 17 juni 2022, 9.855 views Rapporteer
Product gekregen +1

Fijne navigatie, lekker snel maar mist wat premium features

Pluspunten

• Groot scherm
  • Snel
  • Goede kaarten

Minpunten

• geen GPRS meer
  • TomTom on Street Parking mist

Sinds kort heb ik de TomTom Camper MAX in gebruik, als opvolging van mijn TomTom GO Discover 7”.
Zoals je de vorige TomTom is ook de TomTom Camper MAX 7” een mooi afgewerkt product, voelt goed degelijk aan, nieuw is voor mij de Camper ondersteuning, hiermee kun je het voertuig type aanpassen naar wens (Camper / Caravan / Aanhanger) Ook is de bevestiging is vernieuwd, deze is verzwaard en is nu ook vast te zetten.

Het formaat van het scherm is 7” op het eerst lijkt het erg groot maar dit went snel en je wilt daarna niet meer terug naar 5” Je hebt meer informatie beschikbaar op het scherm en hebt sneller het overzicht.
Het beeld is erg scherp en prettig om naar te kijken (1280 x 800 pixels High Definition)

Het instellen en updaten van de TomTom gaat via WiFi, voorheen alleen via 2,4Ghz WiFi maar de TomTom Camper MAX heeft nu ook ondersteuning voor 5Ghz WiFi, updaten gaat snel en soepel, via je mydrive account worden de instellingen in de cloud opgeslagen, alle favorieten en opgeslagen routes van de vorige TomTom staan er ook direct weer in fijn!

Tijdens de setup kun je ook via bluetooth verbinding maken met je mobiele telefoon, voor de live services tijdens het rijden, als alternatief kun je er voor kiezen op je telefoon een WiFi hotspot aan te maken.
Verder moet je bij het doorlopen van de setup van de TomTom het type voertuig opgeven (Auto /Auto + Caravan / Camper), met de afmetingen, maximum snelheid en het type motor (Verbranding / Electrisch / Hybride) de brandstofinformatie, de prijzen van de gekozen brandstof geeft de TomTom dan weer bij de benzinestations / oplaadpunten.
Speciaal voor de Camper editie hebben ze een aantal extra POI’s toegevoegd speciaal voor de camper & caravan, het gaat dan om ACSI, ADAC Camping en bv ANWB, erg prettig bij het zoeken van een camping of een standplaats. Ook nieuw zijn de Speciale camperroutes waarmee je leuke toeristische routes kunt nemen door de mooie natuur i.p.v. de snelweg, je kunt hierbij de voorkeuren aangeven voor de hoeveelheid bochten en het hoogte verschil in de route.
Nieuw is naast de live flitsers, de live informatie over brandstofprijzen (abonnement, eerste jaar gratis) Zoals gewent is de informatie erg accuraat naast het voorkomen van een flitservaring vind ik de live brandstofprijzen een erg waardevolle toevoeging die voor een mooie besparing kan zorgen.
In het dagelijks gebruik kun je goed merken dat de Camper MAX en stuk sneller is geworden, alles gaat net wat soepeler, ook werkt de stembesturing beter dan de vorige modellen en klinkt het geluid goed.

Wel nog een paar verbeter punten
- Graag zou ik ook de optie willen hebben om handsfree te kunnen bellen via de TomTom zoals bij de TomTom Go Premium serie
- TomTom on Street Parking mist bij deze tomtom

Heb jij ook een TomTom GO Camper Max (Wereldwijd)?

Mooie review.

Ik heb het topmodel, de Go 6250 Professional, gebruik deze multi functioneel voor zowel Vrachtauto, Camper, Auto (met of zonder caravan). Deze heeft die handsfree optie en staar je daar niet blind op: werkt voor geen meter, de ander aan de lijn verstaat jou heel slecht door rumoer geluiden uit de wagen cabine.
Sterke punten zijn de flitsservice en de traffic informatie bij files en omleidingen
Locaties uit Park4Night kan je delen met MyDrive op je smartphone en zo de navigatie aansturen zonder dat je maar één vinger de TomTom aanraakt.
Betreft brandstof prijzen in buitenland (Duitsland en Oostenrijk) is Fuel Flash een fijne opmdat deze alle pompen in de omgeving geeft zodat je beter kan vergelijken.
Bedankt voor deze review!

Ik denk erover om dit toestel aan te kopen, ik twijfel nog omdat ik niet zeker weet of je zelf POI's op het toestel kan laden. In de handleiding die ik online heb gevonden zie ik het niet staan.
Ik vind het handig om een overzicht te hebben van welke Park4Night locaties er in de buurt zijn zonder steeds om m'n telefoon te moeten kijken. Op mijn huidige Garmin 760Camper werkt dit, maar die is stilaan echt aan vervanging toe. Benieuwd of die brandstofprijzen in Scandinavië ook correct zijn.
In Nederland kloppen de brandstof prijzen tot nu toe eigenlijk altijd. Met de normale GO (niet Camper versie) ben ik in Noorwegen geweest, daar klopte het ook :)

Je kunt online via https://mydrive.tomtom.com/ wel je eigen poi uploaden, deze zou je dan op je device moeten kunnen zien (niet getest)

[Reactie gewijzigd door Lief Adje op 22 juli 2024 14:14]

De snelheid/responsiviteit is inderdaad een grote verbetering. De userinterface is ook net wat prettiger.
Geen ingebouwde GPRS is overkomelijk via de smartphone.

Wat ik ten opzichte van de vorige versie volstrekt onvergefelijk vind is dat de CamperContact/NKC camperplaatsen er niet langer standaard op staan. Je kunt ze ook niet zelf toevoegen, want POIs laden kan niet met deze nieuwere software. Ik sta verbijsterd.
Ik heb dezelfde ervaring POI's downloaden in de app van TomTom lukt maar komt met synchroniseren/aanmelden van de camper max niet op de Max te staan. Toevallig heb ik nog een kleiner broertje de gewone Tomtom Camper en daar kwamen de bestanden van de NKC wel op de juiste plaats terecht. Nu vraag ik me af zou het wel met de Park4nite POI's lukken. En waarom lukken NKC's POI's niet? Vragen aan TomTom leverde niets op