Roborock S7 Wit Review

14 juni 2022, laatste update op 14 juni 2022, 1.688 views Rapporteer

De oude stofzuiger staat nu in de hoek :)

Pluspunten

• Gepland zuigen en dweilen
  • Lidar
  • Meerdere ruimtes en verdiepingen

Minpunten

• Kan niet traplopen
  • Geen afzuigsysteem afval (S7 max)

We hebben de Roborock S7 gekocht eerst als leuk gadget in huis maar word nu gezien als volwaardig hulp in huis en besteld via Amazon toen deze in de aanbieding was.

Unpack:
Goed verpakt met Robot en dockingstation. Tegenwoordig ook met plaat welk je onder het dockingstation leg voor eventueel voorkomen van kringen door de natte dweil.

Installatie:
App was redelijk snel geïnstalleerd en koppeling via de WifI was ook makkelijk op te zetten.

Eerste ronde:
Stoelen en obstakels verschoven bij de eerste zuigronde, de robot maakt direct een map aan van de ruimtes welk hij/zij/het tegenkomt, via de app kan je namen aangeven en blokkades (No Go zones) ook herkent de robot of er een mat of tapijt ligt op de grond. Deze objecten kan je apart programmeren wat er mee gedaan moet worden als overslaan met zuigen of zuig vermogen verhogen.

Verders:
De App is gebruiksvriendelijk, je kan ruimtes aangeven, no Go zones definiëren, uit te voeren acties als zuigen en dweilen of alleen dweilen of zuigen stil, zuigen vol vermogen. Dat is wel mooi dat je bepaalde ruimtes op laag vermogen, lees minder lawaai, kan zuigen. Dit is ook in het schema aan te passen, bij ons gaat de robot iedere dag om 05:00 al de keuken intensief dweilen. Ook kan je instellen hoe vaak de robot moet dweilen, de robot gaat dan eerst volgens een horizontaal patroon werken en de tweede ronde verticaal.
De robot is redelijk zwaar, dit is een plus voor het dweilen wat met een soort vibratie gaat van de dweil. Deze word door het gewicht ook goed op de plavuizen gedrukt. De dweil gaat automatisch omhoog bij vloerkleden en matten.

Als beschreven, je kan de robot op laag vermogen laten zuigen wat wij doen omdat we plavuizen hebben en hierdoor is de robot behoorlijk stil, tijdens het zuigen laten we de vloer ook lichtjes dweilen, ik noem het meer versmeren omdat de dweil niet gereinigd word tussendoor dan alleen maar water toevoegen.

De robot botst niet zomaar overal lomp tegen aan, door de lidar gaat deze bij ons netjes langs de plinten en bots af en toe tegen losse objecten aan als stoelen welk iedere keer verschuiven, voor de tafelpoot (schuin) hebben we een no go zone van gemaakt omdat de robot er als een hondje tegenaan gaat staan rijden ....
Verder gaat de robot 3x per week door de beneden verdieping om alles te stofzuigen (voornamelijk vloermatten en kleden) en de plavuizen worden dan gedweild. Dan is op zaterdag de bin ook helemaal vol en het water bijna op. De stofzuiger geeft ook aan als het water op is en of de bin vol zit.

Toch bijzonder hoe de robot zijn weg door het huis vind en uiteindelijk ook weer terug naar zijn Home gaat, ook als je hem tussentijds ergens anders neerzet :).

Je kan de robot dus zones laten doen, ruimtes of op een bepaalde plek laten schoonmaken, dit is allemaal te regelen via de app.

Tip:
Bestel bij Ali extra vloer moppen, deze gaan bij ons iedere week de was in met extra filters en borstels.
Dit was iets van 25 euro maar iedere zaterdag legen we de dustbin en dweil en krijgt hij nieuw water.

De S7 Max heeft een automatisch dustbin afzuiging, dweil reiniger, 2 zuigmotoren en meer camera's voor object detectie, was een mooie extra geweest maar bij aankoop bestond deze nog niet. Voor mensen welk niet iedere x aantal beurten de robot willen schoonmaken is dit een goede oplossing maat dit heeft wel z'n prijskaartje.

Mijn samenvatting:
De robot doet wat hij moet doen, stofzuigen en dweilen op een acceptabel geluidsniveau.
Ik kan ruimtes definiëren en apart laten reinigen op willekeurige momenten van de dag.
1 keer per week zelf onderhouden, legen van de bin, dweil verwisselen en water vullen.
No Go zones defineren, voorbeeld waar een lamp staat of veel kabels liggen.
De robot komt op veel plekken maar af en toe moet je toch ook de kleine hoekjes en onder banken zelf zuigen omdat de robot z'n lidar stoot tegen de bank zeg maar.

Heb jij ook een Roborock S7 Wit?

Leuke review.

Je S7 kan overigens wel overweg met het auto empty dock, dan hoef je het stofbakje niet meer leeg te maken, en dar werkt erg goed en is prettig om te hebben.
Dan is het geen minpuntje meer.

De Ultra dock kan idd ook de dweil reinigen en het water bijvullen, maar kost ook een lieve duit!
De auto-empty dock kom je al tegen voor 220,-

Veel plezier met je S7!
Thanks voor je comment, als je alleen de bin kan afzuigen zie ik niet zoveel de toegevoegde waarde ervan in. Je moet het water en de dweil dan ook vervangen. Ik zou voor een tweede bin gaan en deze dan verwisselen, dan kan je de volle rustig leeghalen op een later moment.