€ 49,- bij Amazon.nl Marketplace

Soundcore Life Q30 (Zwart) Review

11 juni 2022, laatste update op 11 juni 2022, 919 views Rapporteer

Deze headphones lijken gemaakt te zijn voor iemand die gedurende langere tijd (bij voorbeeld de hele dag in een kantoortuin of in het OV) via zijn smartphone ergens naar luistert. Voor mijn gebruik is het duidelijk een verkeerde keus geweest.

Pluspunten

• Geluid goed genoeg
  • comfortabel
  • Prijs

Minpunten

• traag met aanzetten
  • Onhandige bediening.
  • Smartphone required
  • Slechte support

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik was op zoek naar een nieuwe comfortable koptelefoon voor gebruik met Teams als vervanging van mijn oude bedrade model. 75 Euro vind ik een redelijk prijs voor een device wat ik bijna iedere werkdag zal gebruiken. Ze zitten comfortabel en het geluid is goed genoeg voor mij.

Als ik niet in een call zit zet ik de headphones uit om batterij te besparen en zodat ik via de laptop speakers kan horen dat er een call binnenkomt. Als er een call binnenkomt duurt het vervolgens te lang (5-10 seconden) voordat ze actief zijn.

De bediening is onhandig, een knop aan 1 kant om uit 3 noise cancelling settings te kiezen en touch op de andere kant die tussen 2 van die 3 schakelt. Volume knoppen werken zoals verwacht, de play knop heb ik nooit gebruikt.

Om de settings aan te passen of de firmware te updaten is Android of Iphone verreist. Deze laptops volledig benutten met enkel met een laptop is onmogelijk. Support ging slecht om met een call hierover. Als ik ze vraag hoe ik de firmware kan updaten zonder smartphone heb ik niets aan een antwoord hoe ik het met een smartphone kan doen.

Deze headphone is gemaakt voor iemand die gedurende langere tijd via een smartphone ergens naar luistert, Ik ben duidelijk niet de doelgroep.

Heb jij ook een Soundcore Life Q30 (Zwart)?

Ik denk dat de twee sterren beoordeling meer ligt aan de verkeerde keuze die jij gemaakt heb uit niet goed van te voren uitzoeken waar deze koptelefoons geschikt voor zijn. Voor TV's zijn andere BT koptelefoons die een zender hebben. Ik heb voor mijn 4K Sharp smartTV in de slaapkamer een andere type koptelefoon: de Sennheiser RS 135 en de Q30 voor mijn tablet en smartphone. Die Sennheiser is nog budget, wil je heel goed geluid zit je zo rond de 250 euro.
Begrijp je teleurstelling in de verkeerde keuze, maar niet in je beoordeling van de uitstekende kwalitatieve koptelefoon in de budget prijs klasse.

[Reactie gewijzigd door LucW2 op 25 juli 2024 06:20]

Koptelefoons met een aparte zender die vervolgens in de jack van de laptop wordt geprikt had ik en werkt niet lekker voor mijn gebruik. Dan gaat namelijk alle audio naar de koptelefoon, Mij werd vertelt dat dit juist ideaal was aangezien je zo snel kon switchen tussen outputs.

Maar een slechte helpdesk is automatisch een slechte score. Als ik specific vraag hoe ik dat ding kan updaten en instellen zonder smartphone uitleg krijg hoe ik het met smartphone kan doen dan klopt er iets niet. Ik weet hoe ik het met een smartphone moet doen, dat vroeg ik niet.
Je snapt het niet, je blijft gefocust op dat de Q30 op jouw smart TV moet werken en dat kan allen als jouw smart TV dat ondersteunt in het instellingen menu, dan probeer je een update te doen buiten je smartphone om wat ook niet kan.
Dan verwijt je de klantenservice dat ze je niet verder kunnen helpen, nee natuurlijk niet, dat ligt niet aan hun, maar aan jouw veronderstelling dat het wel zou kunnen. Voor koppelen heb je geen firmware update nodig. Je smartTV ondersteund het of niet. Daar heeft de klantenservice niets van doen.

Ik heb je al uitgelegd dat het een zender moet hebben als je smartTV niet zelf die koppeling ondersteuning bied, dat hebben de meeste smartTV's niet. Als de smartTV dat wel heeft, ga naar de instellingen waar je externe apparaten wil koppelen.

Je kan een zender tussen plaatsen en dan TOCH de Q30 daarvoor gebruiken
Ik heb een LINK voor je opgezocht die het voor jou haarfijn uitlegt , click hier

Wat je ook kan doen is koppelen via een Chromecast of streambox. Ik kan met mijn Q30 wel naar TV luisteren omdat ik via een Chromecast 8Gb Google TV kijk en deze heeft de optie in koppelen met bluetooth, zorg wel dat de functie HDMI-CEC in beide apparaten ingeschakeld zijn, zie instellingen van je smartTV.

Je smartTV is iets anders dan een smartphone.
In de geluid opties van je smart TV kan je bij de instellingen de audio uitgang instellen in meerdere opties als:
- alleen audio,
- of audio en koptelefoon
- of alleen koptelefoon.
Die opties zitten in je smart TV bij de menu instellingen

Je Q30 koptelefoon bt koppelen als je smartTV het wel ondersteund zie je HIER

[Reactie gewijzigd door LucW2 op 25 juli 2024 06:20]

Waar haal jij in hemelsnaam het idee vandaan dat ik die q30 aan een tv wil koppelen? Ik heb nergens in de review het woord TV genoemd. Ik gebruik hem voor Teams via een laptop.

Ik verwijt de klantenserivce dat als ik ze vraag naar een alternatief voor X, ze me gaan uitleggen hoe ik X moet doen. Op zo'n vraag zijn 3 antwoorden mogelijk: "Dat is niet mogelijk", "dat is mogelijk en dat doet u zo" of "dat ondersteunen we officieel niet maar dit 3rd party tooltje kan U misschen verder helpen". Al die antwoorden zijn goed. Wat niet goed is is zodra je in een ticket het woord firmware leest een niet ter zake doende standaardtekst in het antwoord plakken.
Bedankt voor deze review. Ik zat naar deze headset te kijken maar las toen: "Om de settings aan te passen of de firmware te updaten is Android of Iphone verreist". Dit wordt nergens anders (duidelijk) vermeld, en is voor mij een reden om verder te kijken.