Ik heb nu al ruim 4 jaar de Roborock S5. Deze doet het nog uitstekend, maar wordt gepromoveerd naar de eerste verdieping.
Ik had al een tijdje uitgekeken naar de Roborock S7 Maxv Plus. Via Amazon.nl een deal gevonden voor €809. Prijzig voor een stofzuiger. Maar aangezien mijn vriendin weet dat ik dit soort zaken leuk vind en het haar leven ook makkelijker maakt ( Ze is 100% blind ) deze stofzuiger besteld.
Ik heb hem momenteel alleen ingesteld, en laten stofzuigen. Dweilen komt later dit weekend wel aan bod.
Mijn eerste impressie is erg goed. Qua verpakking en montage heeft Xiaomi het wel voor elkaar. Gewoon degelijk, goede beschrijving simpel en duidelijk. Alleen het verticale gedeelte moest met 5 al geïnstalleerde schroeven worden vastgezet. De schroevendraaier werd ook meegeleverd.
Volgens de beschrijving moet het basisstation ruimte om zich heen hebben. Ik heb besloten om hem in een nis te proberen, en dat lijkt voorlopig gewoon te werken.
De app wijst zich vanzelf. Een hele verbetering tov de Mi home app die ik voor de S5 moest gebruiken. Registreren, naam geven, aan Google Home toevoegen en gaan!.
In de app kun je de voortgang volgen, en indien gewenst meekijken met de camera. Het is zelfs mogelijk om te communiceren met anderen via de app. Op het moment dat de microfoon en luidspreker op de stofzuiger wordt geopend stopt de stofzuiger met zuigen en bewegen. In het kader van privacy laat de Roborock ook om de paar seconden horen dat de camera geactiveerd is.
Een punt van aandacht is wel hoe makkelijk het is om zelfs nu vanuit spanje thuis even mee te kijken met de robot. Ik dacht dat ik mijn thuisnetwerk redelijk had beveiligd. Als ik iets thuis wil doen dan moet ik mijzelf toegang geven tot het netwerk middels een VPN verbinding. Ik ga er vanuit dat de S7 eerst naar buiten belt en ik dan via een externe server toegang krijg. Hoe en wat moet ik nog even uitzoeken.
Hier even een kort filmpje van het docken na het stofzuigen van deze ochtend.