ASUS ROG Strix B550-F Gaming (WI-FI) Review

Wobbleking
10 juni 2022, laatste update op 10 juni 2022, 285 views Product gekocht

ASUS ROG Strix B550-F Gaming (WI-FI)

Het bord werkt met een 5950x en 64gb corsair 3600 cl16 ram.

Uiteindelijk terug gestuurd vanwege corrupte bios.

Pluspunten

• Hoge kwaliteit
  • Nette rgb
  • Veel features

Minpunten

• Rare bios glitch
  • Defect

2 van 5 sterren (Slecht)
In eerste instantie werkte het moederbord goed. Echter na een paar dagen kreeg ik rare bluescreens. Vervolgens starte hij niet meer en kreeg ik dat de bios corrupt was. Uiteraard heb ik geprobeerd de bios te updaten met de flashback tool. Dit mocht echter niet baten na meermaals proberen.

Uiteindelijk heb ik het bord terug gestuurd en hoop ik dat ik mijn geld terug krijg. Ik ga nu een msi x570 unify aanschaffen in de hoop dat dat beter gaat.

Heb jij ook een ASUS ROG Strix B550-F Gaming (WI-FI)?

Is dit een review of een manier van klagen? Ik ben zelf geen Asus fanboy, maar deze bord heeft zich al min of meer bewezen bij veel mensen.

Dat je een keer met een DOA product te maken krijgt, betekent niet meteen dat het om een slecht product gaat...
Ik snap je gedachte, maar deze review betreft mijn ervaring met het bord. Ik ben ontzettend tevreden over alle features en opties voor de prijs die ik heb betaald. Echter de betrouwbaarheid vind ik niks. In al mijn jaren met pc hardware heb ik nog nooit een bios corrupt zien worden uitzichzelf.

Als je mijn eindoordeel per criterium bekijkt zie je de indeling.
Hamed heeft wel een punt. De beschrijving van een defect of gebruikersfout maakt het nog geen review.
Ik vind het toch wel waardevolle info in @Wobbleking 's defence.

Als men alleen maar droge info mag delen, worden reviews een saaie en onbruikbare zaak. Ik wil juist weten dat er af en toe ook iets mis gaat, of dat als ik zelf tegen een issue aanloop, ik daarin niet de enige ben.
Er is niets mis met het bespreken van een klacht of defect, maar noem dan ook de andere aspecten.
Alleen dan is het een review, nu is het alleen een klacht. Waarvan de oorzaak overigens onbekend blijft.