€ 52,90 bij bol

Steelseries Apex 3 TKL (Qwerty US) Review

Andijvie
10 juni 2022, laatste update op 10 juni 2022, 392 views Product gekocht

Steelseries Apex 3 TKL (Qwerty US)

Prettig typend, vrij stil typend no-nonsense-bordje met een heel fatsoenlijke bouwkwaliteit.

Pluspunten

• Hoge toetsen
  • Goede bouwkwaliteit
  • Compact
  • Vrij stil
  • Bedraad
  • Betaalbaar
  • Typt lekker

Minpunten

• Caps Lock-lampje onhandig geplaatst
  • Instelling verlichting (behalve de sterkte) kan alleen softwarematig

Ik kwam op de Steelseries Apex 3 TKL uit omdat ik een toetsenbord zocht dat aan de volgende eisen voldoet:

1. Toetsen met een hoog profiel. Mijn vorige toetsenbord, een Cherry Stream 3.0 (hier mijn review), had erg vlakke toetsen en - misschien omdat ik blind typ met 10 vingers - daar heb ik nooit echt aan kunnen wennen; hoge toetsen geven je vingers meer 'houvast'.

2. Geluidsarm. Mechanische toetsenborden zijn allemaal te rumoerig om mijn huisgenoten niet te ontrieven, ook de varianten die als stil in de markt worden gezet.

Verder wilde ik bij voorkeur een tenkeyloze variant omdat ik het tenkeybordje toch praktisch nooit gebruik en dan liever een wat compacter bordje heb. Ook heb ik liever een toetsenbord mét draad omdat ik gedoe met lege batterijen vervelend vind en een draad niet.

Na het bekijken van flink wat reviews/gebruikersevaringen kwam ik zo uit bij de Apex 3 TKL. Het bord wordt in de markt gezet als low budget game-bord, maar ik gebruik 'm om langere teksten in te typen en soms wat programmeerwerk te doen.

De verlichting is een handige extra; ik heb 'm op wit licht ingesteld, al die kleurtjes hebben voor mij geen meerwaarde. Dat kan overigens alleen met de bijbehorende software en niet met knopjes op het toetsenbord zelf. De intensiteit (sterkte) van die verlichting is wél via het toestenbord zelf in te stellen.

De indeling van het bord is normaal. Alle toetsen, behalve uiteraard het tenkeyblokje, zitten op de verwachte plaatsen en dat is voor blind typen wel handig ;)

Het typen zelf gaat prima. De toetsaanslag vind ik heel prettig, zeker niet 'zompig' zoals bij sommige goedkopere membraantoetsenborden. Het bord voelt stevig aan, blijft goed staan en buigt niet door.

Het bord is niet zo stil als de bijna onhoorbare Cherry Stream 3.0, maar wel duidelijk stiller dan alle mechanische borden die ik heb geprobeerd.

Een klein irritatiepuntje is de plaats van het Caps Lock-lampje. Dat zit vlak achter de Ins-toets verscholen, en als je een beetje achter je bord zit, dan zie je 'm niet.

Heb jij ook een Steelseries Apex 3 TKL (Qwerty US)?

Dank voor de review, stond precies in wat ik zelf ook belangrijk vind bij een toetsenbord. Erg herkenbaar.
Fijn, daar doe je het voor :)