€ 53,15 bij bol Plaza

Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro (Zwart) Review

8 juni 2022, laatste update op 8 juni 2022, 3.650 views Rapporteer

De Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro zijn de eerste draadloze oortjes met Noise Canceling die ik test. De prijs is aan de hoge kant, maar de kwaliteit van het geluid tijdens muziek en bellen zijn zeer goed. Noise Canceling werkt verbazingwekkend goed, zelfs als je buiten loopt!

Pluspunten

• Audio kwaliteit is goed
  • Bel kwaliteit is uitstekend, zelfs in de buiten!
  • Batterijduur is goed, zeker met de charging case erbij
  • Noise Canceling zit erop, en werkt goed! Zelfs in de wind.
  • Prijs is hoog, maar gerechtvaardigd.

Minpunten

• Geen IP Rating
  • Geen opties om naar het volgende/vorige nummer te gaan
  • Prijs kan aan de hoge kant zijn voor sommige

Xiaomi kennen we vooral van de betaalbare smartphones en de vele gadgets voor in je Smart Home. Natuurlijk hebben ze ook draadloze oordopjes, en de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro zijn de nieuwste versie van de fabrikant. Is de redelijk hoge prijs het waard? Maakt Xiaomi wederom een uitstekend product?

Bedankt Techpunt.nl voor het review exemplaar!

Introductie & Specificaties

Draadloze oortjes zijn al een aantal jaar uit en ze worden steeds betaalbaarder en beter. De Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro is een mooi voorbeeld hiervan. Draadloos, met Noise Cancelling, en redelijk betaalbaar. Zijn ze echt zo goed als ik denk? Wat mist er? Of waar heeft Xiaomi ergens geld bespaard? We duiken erin en kijken of dit paar oortjes zijn prijskaartje waard is.

Specificaties
Merk: Xiaomi
Model: Mi True Wireless Earphones 2 Pro (TWSEJ10WM)
Kleuren: Zwart
Bluetooth: 5.0
Bluetooth Profielen: BLE/HFP/A2DP/AVRCP
Audio Codecs: SBC/AAC
Draadloos bereik: 10 meter (zonder obstakels)
Draadloze Frequentie: 110 - 205 kHz
Oplaadpoort: USB-C
Gewicht: 58g
Inhoud doos: 1x charging case, 1x Earbuds, 1x USB-C kabel, 1x handleiding

Unboxing

De doos van de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro is wat saai, maar niet lelijk. Beide oortjes staan op de voorkant afgebeeld, met op de achterkant de nodige specificaties. De doos heeft op de voorkant een mooi design wat de geluidsgolven vanuit de oortjes moeten weergeven.

Als we de doos open doen, zien we meteen de charging case, en de 7! paar extra opzetstukjes voor in je oor. Dat is veel en dus ook een goed punt. Hiermee kan je voor elk type en maat oor de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro gebruiken.

Onder de charging case en de opzetstukjes vinden we de USB-C oplaadkabel en het handleidingsboekje. Niks bijzonder, geen onnodig gebruik van plastic, maar een prima compact design doosje.

Hardware & Design

Tijdens het openen van de doos, zien we meteen de charging case. Het valt op dat deze redelijk aan de maat is. De case kan je oortjes ook zeker 4 tot 5 keer opladen. Dat verklaart het formaat natuurlijk wel.

De oortjes zelf zagen er op het eerste oog wat groot en bulky uit, maar dat valt reuze mee zodra je ze in je oor stopt. Persoonlijk dacht ik dat deze wat uit zouden steken, maar dat is niet meer het geval dan bij andere draadloze oortjes.

Het touch gedeelte aan de zijkant ziet er prima uit en werkt prettig en simpel.
Charging Case
Zoals al eerder gezegd, de case is wat groter dan andere merken of oortjes. Dat is geen ramp, je kan tenslotte vaker je oortjes opladen met deze grotere case. Doordat de charging case wat groter is, voelt hij ook wat zwaarder aan. Dat is geen probleem en geeft het zelfs een wat premium gevoel.

De bovenkant opent soepel, en voelt wel heel solide en stevig aan. Ook de knop aan de zijkant,welke je gebruikt om de connectie te maken, voelt solide aan. De bouwkwaliteit van de charging case is in ieder geval uitstekend.

EarBuds
De oortjes zelf hebben het welbekende langwerpige design. Tegenwoordig zijn oortjes steeds kleiner, zoals de Google Pixel A-series bijvoorbeeld, maar Xiaomi heeft voor de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro toch gekozen voor een wat groter en klassiek design. Lelijk is het zeker niet en de plaatsing van de microfoon is misschien zelfs wel beter hierdoor.

Het glimmende gedeelte van de oortjes, is het touch gedeelte. Hiermee kun je Google Assistant oproepen, naar het volgende of vorige nummer gaan zonder je telefoon te pakken. Dat werkt goed, de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro reageert eigenlijk altijd op mijn aanraking en werkt uitstekend.

Er zitten twee microfoons op de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro waardoor het langwerpige design mogelijk juist voordelen biedt. Hoe goed de microfoon is, en wat voor functies er nog meer in zitten komen we straks op terug.

Connectie maken

Om de connectie met de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro te maken, laat je beide oortjes in de charging case zitten. Zodra ze erin zitten en je de functieknop aan de zijkant +-2 seconden ingedrukt houdt, gaat het lampje aan de voorkant knipperen. Nu staan ze in “pair” modus.

Als je nu naar de Bluetooth instellingen van je telefoon gaat, kun je de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro oortjes vinden in de instellingen en de connectie ermee maken. Erg makkelijk en simpel.

In sommige gevallen is er een passcode nodig om de connectie tot stand te brengen. Mocht dat het geval zijn, dan is “0000” de code om die connectie alsnog te maken.

Functies

Xiaomi heeft redelijk wat mooie functies in de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro geplaatst. Naast de standaard functies van de oortjes gaan we het ook over Noise Cancelling hebben, want dat zit op dit paar oortjes! Maar we kijken ook naar de kwaliteit tijdens het bellen, of van de muziek.
Aan/Uit zetten
Het aan en uitzetten van de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro is erg simpel. Zoals vaker bij de draadloze oortjes is het plaatsen van de oortjes in de charging case genoeg om de oortjes uit te schakelen. Zodra je ze uit de case haalt, gaan de oortjes automatisch aan en maken ze verbinding met je telefoon.
Muziek bedienen

Qua het bedienen van je muziek ben je wat beperkt met de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro. Je kunt natuurlijk het nummer pauzeren of weer hervatten, maar het volume kun je niet regelen of naar het volgende/vorige nummer zit er helaas niet op.

Het niet kunnen skippen naar het volgende nummer of naar het vorige nummer gaan is toch wel een gemis. Het regelen van het volume van de oortjes kan ik mee leven. Helaas is de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro hier wat beperkt in.

Telefoongesprek bedienen
Mocht je lekker naar je podcast aan het luisteren zijn en je krijgt een inkomend telefoontje, dan kun je deze opnemen door tweemaal op een van de oortjes te klikken. Hiermee kun je ook een lopend telefoongesprek beëindigen.
Voice Assistant
Mocht je beide oortjes in hebben, en je klikt tweemaal op het linker oortjes, dan activeer je de Voice Assistant hiermee. In mijn geval is dat Google Assistant. Hier is mogelijk extra permissie voor nodig, maar dat was bij mijn Android niet het geval.

Features

Naast de voice assistant en het kunnen pauzeren van de muziek of podcast, heeft de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro nog meer te bieden. We duiken in wat features van dit paar draadloze oortjes en kijken hoe goed de kwaliteit van het geluid is, maar ook hoe het bellen buiten gaat.
Geluidskwaliteit
Geluid is natuurlijk belangrijk, en de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro doet het prima! Er zit een goede bass in, maar niet te heftig. De hoge en lage tonen worden goed afgespeeld, en het volume kan harder zonder al te veel kwaliteitsverlies.

Hoe harder je gaat, hoe meer ruis er op de achtergrond doorheen komt, maar het blijft ook op hoog volume uitstekend beluisterbaar. Dit geldt voor de verschillende genres, zoals Hip-Hop, klassiek, hardcore, maar ook podcasts.
Telefoongesprek kwaliteit
Vaak zie je bij de wat goedkopere draadloze oortjes van Xiaomi dat het bellen binnen prima is, maar buiten een drama. De Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro zijn wat duurder en doen het bijzonder goed buiten! Als je buiten loopt, naast een drukke autoweg, komt mijn stem zeer helder en duidelijk over. De auto’s zijn alleen heel zachtjes te horen als ik aan het praten ben.

Overige geluiden van buitenaf zijn niet te horen, of worden heel vaag als ruis laten horen. Hier heeft Xiaomi echt een goede stap gezet. Met dit paar oortjes kan je zowel binnen als buiten prima bellen en komt je stem heel helder en duidelijk over.
IP Rating
Helaas heeft de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro geen IP Rating. Mocht je in de regen lopen, tijdens het sporten erg zweten, of in een vochtige omgeving zijn, dan moet je oppassen met dit paar. Waarschijnlijk is een kleine regenbui of een rondje hardlopen geen probleem, maar vanuit Xiaomi is er geen IP Rating aangevraagd.
Noise Canceling?
Het is niet standaard dat Noise Cancelling op draadloze oortjes zit. Vaak zijn ze te klein, of is het te duur om het erop te zetten. Op de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro zit het wel, en het heeft nog verschillende modus ook!

Zo heb heb je de volgende modus: Noise Cancelling Aan - Transparent Mode - Wind Mode - Noise Cancelling Uit.

Het werkt, en het werkt goed! Als je buiten loopt met Noise Cancelling aan, krijg je veel wind en is het zeker aan te raden om naar de Wind Mode te schakelen. De wind valt volledig weg en je kunt prima buiten lopen zonder last te hebben van de wind dan. Erg goede feature op dit paar oortjes!
Draadloos opladen
De charging case van de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro kun je draadloos opladen! Een mooie en leuke extra feature. Hierdoor hoef je niet altijd te prutsen met een USB-C kabel, maar kan je de case gewoon op een draadloze oplader leggen. Super handig en een mooie feature om erop te zien.

De Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro is een mooi paar draadloze oortjes. Ze zitten goed, er zitten veel opzetstukjes bij zodat ze voor iedereen goed zitten, hebben goede functies, maar missen ook iets. Mogelijk is de prijs een struikelblok voor sommige, maar door de functies als Noise Cancelling en Voice Assistant is dit paar zijn prijs zeker waard.

De charging case voelt zeer solide en stevig aan. De materialen laten het premium aanvoelen. Op een enkele lading van de case met oortjes kun je ongeveer 5-6 keer opladen! Dat is een goede score welke je gemiddeld 30 uur aan gebruik oplevert.

Helaas mist de functie om naar het volgende/vorige nummer te gaan, of het volume te regelen. Dat is iets wat ik op andere oortjes redelijk vaak gebruik en dat is wel echt een gemis.

De geluidskwaliteit en de kwaliteit van het telefoongesprek maken een hoop goed. Je kunt buiten rustig een telefoongesprek hebben naast een drukke weg zonder dat de ander er last van heeft. Het geluid is goed, de bass is aanwezig maar te overdreven, en er zit goed volume in.

Al met al ben ik zeer tevreden over de Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro. De prijs is het zeker waard en dit is een paar oortjes welke je zeker aan je vrienden en familie kan aanraden.

Heb jij ook een Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Pro (Zwart)?

Goeie review, ik heb een paar besteld en hoop dat ik ze ook zo goed vind..
Ik ben wel benieuwd wat ik van de bas vind...
In de review staat: Er zit een goede bass in, maar niet te heftig.👍🏼
Maar bij de conclusie staat: Het geluid is goed, de bass is aanwezig maar te overdreven.🤔