Wat krijg je als de originele makers van de geweldige Call of Duty Modern Warfare, Infinitie Ward gaan verlaten en iets nieuws gaan proberen? Dan krijg je Respawn Entertainment met het spel “Titanfall”, maar kan deze titel zich type tegen het succes van Call of Duty Modern Warfare?
Tegenwoordig hebben we heel veel futuristische shooters, en Titanfall is daar een van. Wat Titanfall anders maakt, is wat de naam al zegt, de Titans. Je kunt hier namelijk enorme grote robots gebruiken in het gevecht, deze gaan onder de naam Titan. Waar de game helaas een geen single player kent, en de campaign mode niets meer is dan een random multiplayer map met een kortverhaal eromheen, is de Multiplayer ijzersterk.
Je leest het inderdaad goed, deze game heeft alleen een Multiplayer, dus als je een mooi verhaal verwacht, dan zit je bij Titanfall aan het verkeerde adres. Maar zoek je een vernieuwede manier van online spelen, dan is Titanfall zeker de game die je moet spelen. Wat ik persoonlijk geweldig aan Titanfall vind, is de combinatie van echte spelers en bots. Speler zijn altijd standaard Titan bestuurders, computer is altijd een kleine Robot of een normale soldaat. Jij kunt naast gewoon rennen en springen ook langs de muur rennen, waardoor er nog meer afwisseling in de manier van spelen zit. Tijdens het vechten, kun je speciale perks gebruiken die je voor korte duur kunnen helpen sterker te worden, elke perk heeft zijn eigen kracht. Een Titan krijg je eens om de zoveel tijd, hoe meer kills je maakt, hoe sneller je hem krijgt. Je kunt niet alleen je eigen soldaat kiezen en daar de wapens van aanpassen, maar dit kun je ook bij je Titan doen. Kort samengevat, er zit meer dan genoeg levels en wapens in die je wel bezighouden.
Mensen die Call of Duty spelen of gespeeld hebben, kunnen deze game heel makkelijk oppakken, De gameplay voelt gewoon vloeiend, en dat speelt hij ook. De controller is bijna identiek aan Call of Duty, en dat is dan ook helemaal niet verkeerd. Het laden van de levels gaat redelijk snel, en dat is maar goed ook, want voor een game die alleen maar Multiplayer heeft, moet het van snelle gameplay hebben.
Grafisch is Titanfall een echte next gen shooter, tenminste als je naar shooters kijkt. De mappen zijn duidelijk en mooi afgewerkt. Persoonlijk vind ik de Titans het mooiste van hele spel. De muziek is in orde, en de geluidseffecten zijn gewoon perfect.
Titanfall is een game die ik lang mee gewacht heb, mede omdat het geen single player had. Games die alleen Multiplayer hebben vind ik persoonlijk nooit de fullprice waard. Ik heb mijn exemplaar voor €2,50 used gekocht, maar ik moet zeggen, ik heb de game onderschat. Titanfall bracht voor mij persoonlijk een nieuw gevoel in het online spelen van een shooter, en het maakt alle beloftes die ze gemaakt hadden dan ook echt waar.