Canon Pixma iP2200 (A4, 13,4/7,8 ppm, USB) Review

batavier
22 januari 2008, laatste update op 22 januari 2008, 1.443 views

Canon Pixma iP2200 (A4, 13,4/7,8 ppm, USB)

Omdat ik een nieuwe printer nodig had, m'n oude Canon S520 had het begeven, en ik niet zo heel veel print. Zocht een printer die niet duur was in aanschaf.
Na een check in de pricewatch op deze site, bleek dat er bij mij in de buurt een redelijk goede aanbieding was. Dus gekocht en afgehaald bij Gistron (EUR ~65).
De doos is niet overdreven groot en de printer zit goed verpakt. Naast de CD-ROM met handleiding en drivers zit er een netsnoer in de doos, tweetal inktcartridges (eentje voor kleur en eentje voor zwart, dit dus in tegenstelling tot veel andere Canon printers waar er voor elke kleur een apart tankje is!). Geen USB-snoer om de printer op je PC aan te sluiten.
Het installeren gaat lekker snel (CD-ROM eerst, dan tijdens installatie printer aansluiten) en levert geen problemen op. De testpagina wordt prima en snel afgedrukt.
Het printen van kleurenpagina's op hoogste kwaliteit gaat niet bijster snel (geen exacte tijd opgenomen, maar reken maar op zo'n twee minuten per pagina A4). Zwart-wit gaat wel vlot, sneller in ieder geval dan bij de S520.

Pluspunten

• * Lage aanschafprijs
  • * Neemt weinig ruimte in beslag
  • * Print snel in zwart-wit en heeft acceptable snelheid in kleur
  • * Eenvoudige bediening

Minpunten

• * Kleureninkt in 1 cartridge
  • * Geen papieropvangbak

Nadeel bij het printen is dat er geen opvangbak aan de printer zit en dat het papier redelijk hard uit de printer wordt gespuugd. Maar zolang de printer niet in gebruik is, neemt hij weinig ruimte in beslag: 43,5 x 25,3 x 16,5 cm. Iets dat voor mij belangrijk is, omdat ik, zoals gezegd, niet veel print.

Kortom, geen slecht apparaat voor mij, ik kan me voorstellen dat als je foto's wil printen of veel kleuren gebruikt bij het printen, dat een iets duurdere printer uiteindelijk goedkoper is en betere printresultaten heeft. Maar wil je een printer om zo nu en dan een brief of werkstuk te printen, dan is dit een prima keuze. Neemt weinig ruimte in beslag en is bijzonder vriendelijk in gebruik.

Tot nu toe heb ik er een paar brieven en uitnodigingen mee geprint, alsmede een routebeschrijving. Het resultaat (dat niet op de hoogste kwaliteit is geprint) ziet er beter uit dan op mijn oude printer, de Canon S520. Ook doet deze printer stiller z'n werk en is 'ie sneller.

PS
Pics: (c) Canon

Heb jij ook een Canon Pixma iP2200 (A4, 13,4/7,8 ppm, USB)?