ASRock Radeon RX 6750 XT Phantom Gaming D 12GB OC Review

29 mei 2022, laatste update op 1 juni 2022, 1.048 views Rapporteer

De kaart zit er nu 3 dagen in en het eerste wat mij opviel is dat hij stil is. De 3 fans draaien in Windows normaal niet en hij is ook veel stiller in games ten opzichte van mijn vorige RX580.

Pluspunten

• Stevige kaart, die niet buigt.
  • Stil
  • Snel
  • RGB verlichting op middelste fan en zijkant

Minpunten

• Nog wel wat prijzig voor deze klasse

De prestaties samen met de AMD CPU 5800X en 16GB 3200mhz geheugen op een Gigabyte X470 moederbord zijn super. Ik gebruik een 2560x1440 scherm en met Far Cry New Dawn op Ultra geeft de kaart gemiddeld 100 fps met een max van 158 fps en minimaal 71 fps.
Dat is 80% sneller dan mijn vorige kaart MSI RX580 op hetzelfde systeem, dus ik ben zeer tevreden.

Even een update. Ik had als minpuntje staan dat er geen software bij zat om de RGB verlichting in te stellen c.q. uit te zetten. Op de website van ASRock vond ik nu PolychromeSYNC(v1.0.26), die daar nog vermeld staat als beta voor de 6700XT, maar dus ook met deze 6750XT overweg kan.

Heb jij ook een ASRock Radeon RX 6750 XT Phantom Gaming D 12GB OC?

Wat betreft uit zetten van de RGB: daar zit gewoon een fysieke knop voor op de kaart.
Waar zit die knop dan en handig is dat niet natuurlijk.
naast de power connectors, gelabeld on/off
Is handig om de rgb uit te kunnen zetten zonder de software te hoeven te installeren als je geen rgb wilt.