Helaas kon ik niks vinden over de Husqvarna 305 en kon ik hierover ook geen nieuwe review schrijven, daarom gekozen om deze review te schrijven bij de Husqvarna 315.
Volgens mij komt deze dicht in de buurt van de 315 maar de 305 is met name geschikt voor wat kleinere gazons tot max. 600m2.
Sinds 2020 biedt Husqvarna met het model 305 een zeer flexibele machine aan voor de kleine tuin. De grootste vernieuwingen t.o.v. model 105 werden gedaan op vlak van intelligentie, gebruiksgemak en prestaties. De maaier is uitgerust met 4 wielen (model 105 heeft 2 voorwielen, 1 achterwiel) EN maait breder (22cm).
Nu ongeveer 2 jaar de Husqvarna Autmower 305 (Model 2020) in ons bezit.
Vooraf veel gezocht op internet en uiteindelijk besloten dat het een Husqvarna moest worden ondanks de wat hogere aanschafprijs.
Wanneer je de robot voor het eerst in gebruik gaat nemen moet je een draad rondom je tuin leggen, hiermee baken je het gebied waar de maaier mag komen af. DIt kost utieraard wat tijd maar hoeft maar eenmalig te gebeuren, dit kun je natuurlijk ook uit besteden.
De Robot kun je eenvoudig bedienen vanuit de app, hiervoor dien je wel in de buurt te zijn aangezien verbinden via Bluetooth gaat.
In de app kun je eenvoudig schema's instellen en alle relevante informatie over je maaier terugvinden, zo wordt er bijvoorbeeld een logboek bijgehouden met alle storingen en meldingen.
Je kunt ook het aantal gereden km's en het aantal laadcylci terugvinden.
Wij hebben één keer door de draad gestoken bij het rechtmaken van de graskanten, uiteindelijk hebben we dit eenvoudig kunnen repareren en daarmee het probleem opgelost, zodra de draad onderbroken is stopt de robot onmiddellijk met maaien.
De maaier heeft geen opvangbak en verspreid het gras dus opnieuw over het gazon, deze manier van bemesten komt de kwaliteit van het gras zeker ten goede.
Onze grasmat ziet er altijd keurig uit!
Afhankelijk van je budget en formaat van de tuin is de Husqvarna 305 een uitstekende keuze en zal deze een hoop werk uit handen nemen.
Het enige dat je nog zelf moet doen is de moeilijk bereikbare plaatsen, bijvoorbeeld dichtbij voorwerpen of objecten.
Prettige bijkomstigheid is overigens dat er 6 'reserve' mesjes worden meegeleverd in de doos.