Shokz Openrun (Zwart) Review

24 mei 2022, laatste update op 26 mei 2022, 675 views Rapporteer

Een prima set als je het omgevingsgeluid moet blijven horen.
Voor mijn toepassing (online vergaderen en muziek luisteren) voldoet hij niet.
De geluidskwaliteit is niet voldoende goed. Daarnaast irriteert hij achter mijn oorschelpen.
Voor anderen kan hij goed zijn; probeer hem uit voor je hem koopt!

Pluspunten

• Omgevingsgeluid blijf hoorbaar
  • Licht van gewicht
  • Blijft goed zitten

Minpunten

• Geluidskwaliteit matig
  • Bone conduction niet merkbaar (door mij)
  • Priegelige knopjes

3 van 5 sterren (Voldoende)
Na diverse positieve verhalen heb ik deze Shokz OpenRun Bone conduction hoofdtelefoon gekocht voor het dagelijks online vergaderen.
Helaas blijkt dit voor mij niet een beter alternatief dan oordopjes. De Shokz duwen tegen de achterzijde van mijn oorschelpen, wat na een tijdje gaat irriteren.

Qua geluidskwaliteit ben ik niet enthousiast. Het is en blijft een bluetooth set en daarmee is de geluidskwaliteit tijdens online vergaderen beperkt (alhoewel; ik heb betere kwaliteit bluetooth headsets gehoord). Maar ook enkel muziek luisteren is ook geen feest; het mist (natuurlijk) aan bas.

Van het bone conduction concept merk ik persoonlijk eigenlijk niets. Het lijken kleine luidsprekertjes die vlak voor je oren hangen. Ook als je de Shokz naast je oren (in de lucht) houdt, kan je de muziek horen. Als het volume omhoog gaat, dan trilt het apparaat duidelijk voelbaar. Mogelijk dat de bone conduction bij anderen wel goed werkt, daar kan ik niet over oordelen.

De bouwkwaliteit lijkt prima. De band is stug en zit voldoende ruim om mijn achterhoofd. Als ik hem opzet, dan merk ik in het begin wel de aanwezigheid, na verloop van tijd merk je er minder van (tot in mijn geval mijn oorschelpen gaan irriteren). Hij klemt voldoende om goed te blijven zitten, zonder dat het te strak voelt. Het oppervlak van de Shokz is iets stroef (zacht rubberachtig), waardoor hij niet snel verschuift.

Een groot voordeel van de Shokz is dat ze de oren vrij houden, waardoor je omgevingsgeluid kan horen. Ik ben er niet mee gaan rennen, maar zie daar wel gebruiksgemak.

Persoonlijk ga ik weer terug naar mijn Airpods, voor anderen kan dit een prima product zijn. Maar probeer hem uit of zorg dat je hem kan retourneren. Let wel op de voorwaarden; de verpakking kon ik namelijk niet open krijgen zonder hem stuk te maken.

Heb jij ook een Shokz Openrun (Zwart)?