Canon TS6350a Review

17 mei 2022, laatste update op 17 mei 2022, 2.729 views Rapporteer

Dit is een prima product voor de meeste mensen, met een behoorlijk compact formaat, hoge kwaliteit prints en veel opties voor de prijs. Wel vind ik hem aan de trage kant en mist hij een voor mij belangrijke functie.

Pluspunten

• Mooie strakke printer
  • Veel functionaliteit voor de prijs
  • Aparte inkttanks voor hoge kwaliteit prints

Minpunten

• Geen scan-to-computer vanaf scanner

Dit is een hele strak belijnde printer, met allerlei functies en gelukkig, een lade met ruimte voor een stapeltje papier. Multifunctioneel met 5 inkttankjes, waaronder twee soorten zwarte inkt (pigment en dye). Dit zorgt er voor dat je echt hele mooie printjes kan krijgen. Dubbelzijdig printen kan hij ook, en er zit een aparte invoerlade op voor de aanvoer van aparte formaten.

Het printen is prima, het scannen ook. Er is echter één enorm probleem: hij scant niet vanaf het display naar een bestemming. Dat vind ik toch echt wel heel erg basale functionaliteit, en het valt me enorm tegen dat dit er voor die prijs niet standaard op zit. Zeker omdat mijn PC op de tweede verdieping staat, en de printer in de woonkamer op de begane grond. Dat zal niet voor iedereen een punt zijn, maar wel voor mij. Nu kan ik best naar mijn telefoon scannen, maar dat is niet helemaal hetzelfde en zal ook niet voor iedereen handig zijn.

Verder is het een fijne printer voor een nette prijs en is hij gewoon goed. Maar als hij die scanfunctie naar computer had gehad, dan was het een uitstekende printer. Dat is nu helaas niet mogelijk.

Heb jij ook een Canon TS6350a?

Kun je wel scannen naar een computer, die rechtstreeks met een kabel vervonden is?
Volgens mij kan je deze niet verbinden met een kabel, alleen via WiFi.
Met de Canon IJ Scan Utility kun je wel scannen via je pc.
Ja, dat klopt, maar wat ik bedoelde was de functionaliteit waarbij je op je printer de scan kan starten zonder achter je computer te zitten - "hij scant niet vanaf het display naar een bestemming."

Vanaf de computer of telefoon doet hij het inderdaad prima, en blijkbaar vind Canon het prima dat je alles vanaf de telefoon moet regelen. Maar dat had ik dus liever vanaf het display geregeld.
Dit is een typisch Canon probleem.
Heb zelf nu, daarvoor een andere Canon printer, een Pixma MG5750 daarbij werkte deze functie wel maar elke keer als er een nieuw OS wordt uitgebracht werkt deze functie niet meer. Met veel gepruts toch weer aan de praat gekregen met IJ Scan Ultility 2 echter nu Mac is overgegaan op OS 14 werkt het niet meer, met de nieuwe IJ Scan Utility Light zou het weer moeten werken, maar helaas. Nu al weken bezig met de support desk voor een oplossing.......