Xerox Phaser 6510N Review
Goede printer voor 'drukwerk' en kantoortoepassingen. Dit is uiteraard geen fotoprinter maar de afdrukkwaliteit is prima.
Pluspunten
- kwaliteit prints
- installatie in netwerk gaat soepel
- airprint
- prijs (Megekko)
Minpunten
- firmware upgrade ingewikkeld
De review van Poolijs klopt helemaal, ik was dus gewaarschuwd: de upgrade van de firmware is ingewikkeld en de aanwijzingen van Xerox in de handleidingen kloppen niet.
Ik heb hem met een ethernetkabel in mijn wifiversterker geplugd (= tip voor iedereen die niet de Xerox wifi-adapter wil aanschaffen). Daardoor is hij voor het netwerk niet draadloos maar bedraad. Daardoor heb ik geen last van de gemelde wifi-perikelen. Ik heb besloten de firmware-upgrade vooralsnog helemaal achterwege te laten. Want hij doet het prima, ook de installatie op het netwerk gaat als een zonnetje. Vooral de AirPrint vanaf een iPad was voor mij een ontdekking. Dit is geen fotoprinter maar voor grafiek en 'drukwerk' is hij zeer geschikt. Ik heb de eenvoudigste versie 6510N zonder dubbelzijdig afdrukken. Goede prijs-kwaliteitsverhouding.
Het was overigens in deze periode van chipschaarste even zoeken naar een bedrijf dat het apparaat daadwerkelijk kon leveren...