€ 119,79 bij All In One Systems

Logitech MX Ergo Review

12 mei 2022, laatste update op 12 mei 2022, 580 views Rapporteer

Weinig tijd nodig om aan te passen aan deze geweldige muis

Pluspunten

• Makkelijk in gebruik voor een beginner
  • Prima zonder dongle te gebruiken
  • 20 graden kantelen

Minpunten

• Smooth scrolling deed standaard een dubbel scroll in maps
  • Mijn duurste muis tot op heden
  • Af en toe stof verwijderen

Dit is de 1e keer dat ik een trackball muis gebruik en het verbaast mij hoe makkelijk het is om over te stappen.

Ik was opzoek naar een draadloze muis voor bij mijn laptop, maar omdat ik die ook in bed en op de bank gebruik moest de muis ook daar te gebruiken zijn. Na veel zoeken naar een goede manier om een muis op deze ondergronden te gebruiken zonder extra rommel te gebruiken gaf ik het op, TOT ik via (volgens mij) een tweaker post er achter kwam dat er moderne trackball muizen zijn.

Na een paar modellen bekeken te hebben kwam de MX Ergo er eigenlijk al vrij snel uit als winnaar. De functie om de muis een stukje te kantelen was voor mij de bepalende factor, en tot op heden vind ik dat erg fijn en goed werken. Ook was bluetooth voor mij een must omdat ik geen zin heb in nog meer kabels of dongels.

De muis voelt fijn aan en is erg makkelijk in gebruik voor mijn maat M hand, al kan je hand wel warmer worden dan met een klassieke muis, je hebt ook meer muis vast.
Het gebruik van de muis en het switchen met bluetooth is zo makkelijk dat ik hem inmiddels ook standaard mee neem naar mijn gaming pc.
Ik doe soms wat casual Guild Wars en Lost Ark en dit soort spellen zijn uitermate geschikt voor de MX Ergo. Schietspellen zoals battlefield ging dan weer echt kansloos, maar ik gebruik de muis nu net 3 weken.

Een aantal youtube filmpjes, waaronder Linus, hadden het nog over mouse acceleration aanzetten en dit kan ik ook wel aanraden. Voor een trackball lijkt dit goed te werken in tegenstelling tot je normale muis.

Zijn er dan nog minpunten aan deze muis?
Tot nu toe blijft een klassieke muis toch nog iets preciezer. Bijvoorbeeld als je in een stuk text tussen 2 woordjes wilt klikken dan kan dat soms net iets langzamer gaan. Nu heeft de muis een handige precisie knop hiervoor maar ook dat kost dus extra tijd.

Daarnaast krijg je de bal er lastig uit wat soms toch moet gebeuren omdat je de muis moet schoonmaken. Via youtube gezien dat een wattenstaafje hier goed voor werkt en dat klopt helemaal, je maakt hem er ook snel stofvrij mee.

Mini usb, omdat het geen usb c is.

Al met al erg blij met deze aankoop. Ik ben zelfs zo blij dat ik een review schrijf in de hoop dat misschien iemand ooit er iets aan kan hebben om de overstap te maken naar deze fantastische muis. Als je geen schietspellen speelt dan ben ik er van overtuigd dat je deze muis erg snel kan waarderen.

Heb jij ook een Logitech MX Ergo?

Zo te zien is het wel tijd voor een nieuwe muismat. :)
Geen excuses, die muismat ziet er vies en versleten uit 8)7

edit: nieuwe besteld

[Reactie gewijzigd door Picard op 23 juli 2024 14:17]

Misschien een tip. Was je stoffen muismat gewoon in de gootsteen met warm water (niet heet om opkrullen te voorkomen) en dreft. Glijdt die weer een stuk soepeler en ziet er proper uit, zo kan je nog langer met een stoffen variant doen.
Die zal ik in de toekomst zeker gaan toepassen. Ik heb nu een grotere versie besteld zodat het mooi past op mijn nieuwe bureau wat er aankomt
Voor 3 euro bij de Action een midden formaat stoffen Maxxter muismat in blauw / rood of groen.
Rubber aan de onderkant en stof boven. Gaat lang mee en werkt supergoed voor alle muizen hier.
Bedankt voor de tip. Ik heb inmiddels een xl muismat besteld.