HP ProBook 450 G8 (61W31AV/71872446) Review

Dunky555
12 mei 2022, laatste update op 15 mei 2022, 1.896 views Product gekocht

HP ProBook 450 G8 (61W31AV/71872446)

Even snel een waarschuwing.

Let op dat je precies het juiste model/nummer koopt. Ik kom er net achter, nadat ik Windows 11 Pro ervoor heb aangeschaft en het meeste heb geïnstalleerd, dat er geen toetsenbordverlichting en vingerafdrukscanner op zit.

Pluspunten

• Eerste indruk is prima kwalitatief gezien

Minpunten

• Communicatie opties per specifiek model

3 van 5 sterren (Voldoende)
Dit is geen review want ik heb deze laptop net één dag in huis en alleen Windows opnieuw geïnstalleerd en de programma's die ik gebruik er op gezet. Het is meer een waarschuwing voor mensen die zoals ik gefopt worden door de opties die HP doorgeeft aan webshops en andere sites zoals Tweakers. Het is op zijn minst gezegd vaag hoe het zit.

Ik zeg er wel meteen bij dat het voor mij lang geleden is dat ik een laptop heb aangeschaft en het ook gewoon voor een groot deel aan mijn onwetendheid kan liggen. Desalniettemin zullen er waarschijnlijk meer mensen zijn zoals ik die na lange tijd zonder laptop, een laptop zoeken via Tweakers en daar verschillende opties aanvinken.

Op Tweakers stonden de opties toetsenbordverlichting en vingerafdrukscanner voor de laptop die ik heb gekocht dus aangevinkt of vernoemd en de toetsenbordverlichting ook bij webshops. Na communicatie met Tweakers is dit snel op Tweakers aangepast. Maar dan waarschijnlijk alleen voor mijn specifiek model. Houdt daar dus rekening mee!

Ik heb dus deze HP ProBook 450 G8 - 61W31AV besteld bij Paradigit en dan de i7 met 32GB RAM.

Maar je hebt bij Paradigit ook deze bijvoorbeeld met exact dezelfde naam.

Alleen het artikelnummer van de fabrikant is anders en daar zal je dan op moeten letten. Maar ik zie nu ook dat wanneer je dat daar wel op let en zoekt op de site https://support.hp.com/ph-en nog steeds niet kan terugvinden wat er precies op zit per modelnummer. Alleen wat er in de Probook 450 G8 serie op zit of op kan zitten! Dit is onduidelijk en voor leken in de laptop wereld als ik gewoon een recept voor teleurstelling.

Ik heb nog snel even apart met nummer en daarna op naam gezocht en dat met hetzelfde resultaat. In de bijlages kun je ook zien dat het opties zijn in de Probook 450 g8 serie maar dus niet binnen die serie wat het verschil kan zijnpe model. Hier ook de link https://support.hp.com/ph-en/document/c06934848 .

Nu kan ik er achteraf allemaal wel mee leven en waren deze opties ook niet superbelangrijk, maar ik stond toch vreemd te kijken toen ik er achter kwam dat het er niet op zat en ik meende het verkeerde model te hebben ontvangen. Ook wil ik niet de moeite nemen om alles weer in originele staat te brengen en te retourneren. Daarnaast zou dit ook nog voor andere opties kunnen gelden zoals het type beeldscherm. Ik heb hier niet veder naar gekeken.

In mijn ogen kan het allemaal wel een stuk duidelijker van HP, al weet ik niet hoe duidelijk het bij andere merken is trouwens. Misschien dat het bij andere grote merken geen haar beter is en in dat geval zal ik (en anderen) gewoon de webshop of HP moeten bellen of mailen om te vragen welk model je precies moet hebben. Of bestellen en meteen eerst goed controleren en desnoods retourneren/ruilen. Maar dat lijkt mij niet de bedoeling, van allebei de kanten niet, want dat geeft een hoop extra gedoe en kosten.

Edit
In een reactie op deze review zegt wivy dat je het beste op de USA-site kan kijken. Veel info beschikbaar blijkbaar. Zelf nog niet gedaan overigens.

Heb jij ook een HP ProBook 450 G8 (61W31AV/71872446)?

Ik verkoop ze als onderdeel van mijn werk, waarbij ze de standaard laptop zijn van wat wij de moderne werkplek noemen. We willen graag standaardiseren op hardware omdat we een MSP zijn, we verdienen op dienstverlening en kopen laptops (en andere HW) met de honderden tegelijk.

HP krijgt het voor elkaar om letterlijk tientallen SKU's van 1 hetzelfde model notebook op de markt te brengen, de Probook 450 G8. De één heeft een 250nits scherm, de ander 400. Dan weer toetsenbordverlichting, dan weer niet. Dan weer eentje met 1YR garantie, dan weer een met 3. Dan weer met werkende SD-card slot, dan weer met niet-werkend slot. Enzovoorts enzovoorts, het is om gek van te worden. Je bestelt namelijk altijd op SKU, niet op model. En dan denk je eindelijk een SKU te hebben dat ruimschoots leverbaar is, dan moet je 2 of 3 weken later alsnog weer een nieuwe aan je administratie toevoegen omdat dát opeens het beschikbare model is.

Grrrrr.
Ah bedankt voor je reactie, het ligt dus niet an mij ;) . Maar zo jaag je toch klanten weg lijkt mij. Waarom dan bij HP blijven?

En ik ben nog vergeten te melden dat ik nog een live chat met iemand van HP heb gedaan. Die kwam er ook niet uit en bood nog aan iets te doen (weet niet meer wat), maar ik heb maar vriendelijk bedankt.

[Reactie gewijzigd door Dunky555 op 24 juli 2024 15:30]

@Dunky555:

Ik heb twee Refurbished laptops HP Elitebook 820 's, een versie G1 en G3. Vermits het blijkbaar toestellen uit NL ( QWERTY ) waren heb ik,dan toch zelf de toetsenborden kunnen vervangen door ' Azerty '.
Uitgebreide documentatie vind je helaas niet op de HP site's van België en Nederland, doch kies men voor de Amerikaanse HP-site .... daar vind je massa's info ... betreffend hun produkt uit verscheidene landen, kleuren en geuren bij wijze van spreken. Wat mij als ' tech ' interesseerde was dat ook de ' Service- and Maintenance Guide ' beschikbaar is. Die vermeld trouwens ook de onderdelen die in de verschillende toestellen uit de verscheidene landen zit ....
Eerlijk gezegd HP laptops zijn zeer goed gedocumenteerd op de USA-site, de info is bruikbaar voor ieder land, wel is alles Engelstalig ...
Geef mij maar een HP .... De andere fabrikanten bakken er niets van, alhoewel onlangs een toestel van Lenovo uitgebreid ... ja hoor: er was een service guide beschikbaar! Was dit toeval?
Neem maar es een kijkje op de USA- site voor info betreffend je toestel ....
een vb:

Product Information
Select a topic to see more solutions
Clear filters x
Product Specifications
Matching articles for selected topic

End-User License Agreement
HP Laptop 17-cp0054nf Product Specifications
HP Laptop 17-cp0054ur Product Specifications
HP Laptop 17-cp0061nb Product Specifications
HP Laptop 17-cp0062nb Product Specifications
HP Laptop 17-cp0068ur Pro .........

grtz wivy (BE)

[Reactie gewijzigd door wivy op 24 juli 2024 15:30]

Bedankt wivy! Ik zal het nog aan de review toevoegen _/-\o_
met veel plezier gedaan ....
hopelijk vind je veel info over jouw HP

S6