Ik heb deze Chromebook voor €197,50 aangeschaft bij Bol.com, en bevalt erg goed. Als één van de weinigen maakt Acer 15,6 inch Chromebooks in het budget-segment. Deze Acer 315 heeft een Full HD IPS scherm en een Intel Celeron N4120 processor die een goed stuk sneller is dan de op oogopslag vergelijkbare Celeron N4020. Op Passmark scoort deze 60% hoger:
https://www.cpubenchmark....-Celeron-N4020/3651vs3683 .
Daarbij kan deze CPU prima overweg met menig android apps en games, zoals Hearthstone bijvoorbeeld:
Browsen voelt ook vlot met browsen, en kan een beetje onverwacht prima 4k60fps youtube videos afspelen:
Door het 15,6" scherm heeft Acer ervoor gekozen om een numpad toe te voegen. Dat is prima qua functionaliteit, maar de toetsjes hierbij zijn vrij smal, en betekent dat de rest van het toetsenbord 'off-centre' zit wat niet echt lekker typt; vooral als je de numpad niet gebruikt.
Het grootste minpunt zijn de speakers. Mijn oude chromebook uit 2014 heeft overduidelijk een stuk betere speakers; ze zijn echt zeer matig tot slecht. Zelfs op laag volume wordt geluid erg tinnig, letterlijk net alsof je door twee blikken en een strakgespannen touwtje communiceert. Dit effect wordt nog meer versterkt als de laptop niet op een stevige ondergrond staat.