€ 37,99 bij Dreamgame

Switch Sports Review

Mark22
2 mei 2022, laatste update op 2 mei 2022, 462 views Rapporteer Product gekocht

Switch Sports

Voelt meer aan als een goedkope, gemoderniseerde versie van de originele Wii Sports.

Pluspunten

• Voelt nostalgisch maar ook modern aan
  • Controls werken meestal goed

Minpunten

• Te weinig sporten
  • Bowlen is slechter dan in Wii Sports

2 van 5 sterren (Slecht)
Na het spelen van Wii Sports op de Wii was ik zeer verheugd op de nieuwe versie voor de Switch. Helaas draaide dat binnen een paar uur om naar teleurstelling. Voor 40/50 euro had ik veel meer verwacht.

Er zijn slechts 6 sporten: tennis, badminton, voetbal, volleybal, zwaardvechten en bowlen. Klassiekers als golf, honkbal en basketbal ontbreken, terwijl dat juist de sporten zijn die naar mijn idee het meest populair waren. Golf is wellicht aangekondigd voor later in 2022, maar dan ben ik bang dat het nog vele maanden, misschien zelfs enkele jaren gaat duren tot er evenveel content is als in de voorgaande spellen.

Tennis
Werkt praktisch hetzelfde als in Wii Sports, de controls reageren wel veel beter, of misschien is de Wii controller niet goed meer :P

Badminton
Op dit moment mijn favoriet. Controls werken bijna hetzelfde als bij tennis, maar de shuttle kan niet buiten de baan vallen voor onbekende reden.

Voetbal
Leuke nieuwe sport. Controls werken meestal goed, maar er zou nog veel meer kunnen qua bewegingen. Het gebruik van de band om je been werkt ook goed, hier zou nog veel meer mee gedaan kunnen worden in toekomstige updates.

Volleybal
Ook beetje hetzelfde als tennis, maar qua moves is er meer variatie waardoor het interessanter is om te spelen. Ondanks dat speel ik het niet vaak.

Zwaardvechten
Zoals in Wii Sports Resort. Controls werken goed, maar na een paar keer spelen ben je er ook wel klaar mee.

Bowlen
De grootste teleurstelling van alle sporten. Voelt lang niet zo goed als in Wii Sports. Het gooien van de bal werkt soms niet goed en de animatie van het gooien is niet altijd zoals het hoort te zijn. De stem- en geluidseffecten zijn maar saai en stil, waardoor ik het ook al snel gezien had.

Wat zou ik in toekomstige updates willen zien?
- Meer sporten!! Golf, basketbal, honkbal... Meer dan genoeg keuze!
- Betere geluidseffecten en controls bij bowlen
- Meer content bij voetbal
- Optie om van arm te wisselen wanneer je moeilijkheidsgraad kiest. Steeds naar de instellingen gaan is vervelend.
- Statistieken (single- en multiplayer)

Heb jij ook een Switch Sports?

Thanks voor je duidelijke uitleg. Ik hoor ook dat er met meerdere spelers een enorme framedrop komt. Kun jij mij daar misschien wat meer over vertellen? Ik wou hem anders een deze dagen bestellen voor dit weekend :)
Ik heb nog niet online met meerdere spelers geprobeerd, alleen 1vs1 en daar had ik geen problemen. Mocht je een Wii hebben met Wii Sports / Resort, dan zou ik daar nog even blijven en wachten tot mensen dit spel op Marktplaats te koop zetten, want 50 euro vind ik echt teveel voor de hoeveelheid content die je krijgt.