€ 101,59 bij Senetic

MikroTik Cloud Smart Switch 610-8G-2S+IN Review

1 mei 2022, laatste update op 17 september 2023, 518 views Rapporteer
Product gekocht 0

Edit: na de laatste update werkt alles nu wel goed.

Er zit toch echt een bug in die mijn 10G SFP+ modules ondanks een 10G negotiated link op 1Gbps limiteerd. Irritant. Afrader. Verder.. een switch die switched. Doet verder wat die moet doen. Ik heb 'm voor de 10Gbit gekocht dus daarom raad ik hem af.

Pluspunten

• Prima switch voor 1Gbit

Minpunten

• 10Gbit werkt(e) niet fatsoenlijk

Update 07-2022: Het is aan te raden om bij gebruik van deze switch op alle PC's Receive Side Scaling uit te zetten in je netwerk adapters. Bagger!

Ik heb dus een FS.com module (fiber) en een S+RJ10 van Mikrotik. De S+RJ10 gaat naar een X550-T2 en de fiber gaat naar een andere FS.com fiber module die in een X520-DA2 Zit.

Wanneer ik de X520 en X550 direct verbind dmv de Mikrotik S+RJ10 dan werkt de verbinding tussen de machines op volle toeren, 10G altijd zonder gedoe.

Wanneer ik de Switch ertussen prop, kan ik van de X550 naar de X520 (via de Switch) alleen maar met 1G uploaden, ondanks dat 10G Full Duplex aan beide kanten is genegotieerd. Soms gaat het wel met 10G, maar er zit geen ritme/patroon in. Whatever de Switch leuk denkt te vinden.

Van de X520 naar de X550 gaat het wel altijd, 100% van de tijd met 10G. Raar issue dus. Ik heb wat meer tests gedraaid om eea uit te sluiten maar 100 EUR voor een 10Gbit switch is dus toch nog te mooi om waar te zijn. Waardeloos. Als men 1Gbit switches zoekt, zijn er veel goedkopere die even goed werken, en zelfs beter.

Heb jij ook een MikroTik Cloud Smart Switch 610-8G-2S+IN?

Ik heb 'm ook, maar nooit iets anders dan 10Gbe uit beide SFP+ ports gehad. Als 'ie Auto-negotiate op 10, en maar 1G levert, dan betekent dat meestal dat 1 ader aan de RJ-kant geen contact maakt. Kijk eens met een vergrootglas en lamp op de plugs of de ingang van de module.
Zelfde zie je ook vaak op goedkope POE injectors die adverteren 1Gbps te zijn, en dan maar 100M leveren, omdat 1 kopertje niet goed op de print was gesoldeerd bijv.
Ik heb dat natuurlijk uitgesloten door andere modules en kabels te gebruiken, en de machines direct met elkaar te verbinden. Direct - altijd 10Gbps, flat, geen problemen. Ubuntu ipv Windows geprobeerd en had ook wel 10Gbps veel sneller/vaker dan op Windows. Andere 10Gbps kaart geprobeerd in de Windows pc en hetzelfde gedrag. Direct pc-pc 10Gbps werkte toen nog altijd. De kaarten zijn dual-port dus ook andere poorten gebruikt. Zelfde resultaat. Wel bedankt voor de tips, wellicht dat sommigen hier wel mee worden geholpen!
Ik vermoed dat je iets meer geconfigureerd hebt dan alleen L2 switching/vlan/etc functionaliteit.
Zodra je iets van routing ofzo doet zal het dataverkeer niet door de switch chip afgehandeld kunnen worden, maar moet het langs de ARM CPU, en die zijn meestal met 1gbit verbonden.

Mocht dit je aannemelijk in de oren klinken kan je een keer proberen je config op te slaan, resetten en kijken hoe snel de switch is met kale config en daarna je config weer terug zetten. Dan weet je zeker of het aan de hardware ligt of de configuratie ;)

Edit:
Dit gaat ervan uit dat je RouterOS draait en niet SwitchOS, al weet ik niet zeker of deze switch überhaupt RouterOS kan draaien :p

[Reactie gewijzigd door job_h op 23 juli 2024 14:27]

Ik heb maar naar 2.17 geüpdatet en getest, lijkt verholpen? Of het zal iets anders zijn. Windows heeft ondertussen veel updates gehad. Debian is van 11 naar 12 gegaan, etc..