Parkside Accu-klopboormachine 20V Review
Voor het geld zeker goed, voor de echte professional waarschijnlijk (net) niet.
Had eerst de 18v versie, toen tijdje een standaard 20v versie en nu de performance 20V versie.
Pluspunten
- Prijs
- 3 of zelfs 5 jaar garantie
- Diverse gereedschap op de zelfde accu
Minpunten
- Niet altijd alles te verkrijgen voor je accu
- Webside van Lidl
Ik had zelf eerst van Parkside de 18V versie.
Heb kort de Gewone Parkside 20V gehad welke opzich ook prima beviel. Nu heb de Parkside performance 20v versie. Deze 2 versies werken trouwnes op de zelfde accu's. Met de 18V versie heb ik best lang plezier gehad. Deze heb ik op een gegeven moment aan mijn dochter gegeven die al wel een decoupeerzaag van de 18v versie had.
Voor het geld heb je een prima stukje gereedschap in huis. Als je online wat zoekt zie je dat Parkside geregeld getest wordt en vergeleken met de grote merken. De resultaten zijn dan vaak best leuk (goed). Al is het vergelijken ook een beetje als appels met peren vergelijken. Toch denk ik dat je aan een Parkside een betere boormachine hebt dan andere goedkope boormachines. Zelfs als van namen zoals als Black & Decker e.d.
De gewone versie van Parkside heeft 3 jaar garantie, de performance zelfs 5 jaar.
Het verschil tussen de gewone en de performance vind ik het prijsverschil wel waard. Maar ik denk dat als je voor af en toe een gaatje of schroefje gewoon de standaard versie ruim voldoende is.
Het grootste nadeel aan Parkside is denk ik vooral dat je niet altijd alles kan aanschaffen. Of niet bij de Nederlandse LIDL. Als je later denkt, ik wil bij mijn set een decoupeerzaag of een haakse slijper dan is het maar de vraag of je die dan kan bestellen. Als je kiest voor een merk als Milwaukee , Metabo, Makita, DeWalt enzo dan weet je dat je later er wel iets bij kan kopen om je set uit te breiden.
Zelf me op de site van de LIDL een keer ingeschreven zodat ik een berichtje zou krijgen als iets op voorraad zou komen. Stond binnenkort beschikbaar. Spijtig nooit dat berichtje gehad en toen ik later keek zag ik dat het al weer op uitverkocht stond. Op de Duistse site stond deze nog wel op voorraad maar daar kan je niet met Nederlandse bank betalen en ze verzenden niet naar Nederland.