€ 293,- bij Leventis | Zakelijk

Samsung 870 Evo (MZ-77E4T0B/EU) 4TB Review

11 september 2022, laatste update op 11 september 2022, 707 views Rapporteer

Volgens mij is er bij deze drives in vroege productie of firmware iets niet goed gegaan. Ik had er 6, die binnen 3 maanden allemaal voor RMA geweest bij Samsung. Echter de vervangers werken nu al een jaartje probleemloos.

Pluspunten

• redelijke prijs voor veel opslag
  • RMA afhandeling goed
  • na vervanging geen fouten meer

Minpunten

• 6 van 6 moesten vervangen
  • RMA was goed, maar niet snel

Enige tijd geleden 6 stuks aangeschaft, die gaven echter vrij snel SMART errors, zo erg dat ze niet meer betrouwbaar waren. Uiteindelijk per twee (on mn raid array in stand te houden) naar Samsung gestuurd voor vervanging. Alle drives zijn nu een tijdje geleden vervangen ennvoorzien van laatste firmware. Sindsdien geen enkele error meer gezien.
Mogelijk dus een probleem met ofwel vroege productie-exemplaren, of een issue dat een nieuwe firmware oplost.

Heb jij ook een Samsung 870 Evo (MZ-77E4T0B/EU) 4TB?

Kan je misschien vertellen welke firmware de vervanger heeft? Dan kan ik daar rekening mee houden bij de aankoop.
Het lastige is dat die firmware alleen met die samsung magician software bij te werken is. Daarin staat ook de exacte firmware versie, zoals ik die heb geïnstalleerd voordat ze mijn synology in gingen.
Volgens de synology is het de SVT02B6Q-firmware. Echter als ik dit topic moet geloven ligt het niet aan de firmware.

[Reactie gewijzigd door Drucchi op 23 juli 2024 13:18]

Daar ben ik eerder al naar toe verwezen idd. Het blijkt mogelijk een probleem van specifieke batch te zijn.

Ik denk dat ik naar een ander type ga kijken aangezien ik een aantal evo870 nog niet zo heel lang geleden heb aangeschaft met dit probleem.
Het lijkt het alsof winkels gewoon verkopen wat er op vooraad is. Als het fout gaat dan word het opgelost natuurlijk maar het is niet terug geroepen. Dit probleem ligt hiermee bij de koper.
Een winkel vermeld wel de aantallen in de voorraad maar niet hoelang het op voorraad ligt.

Dank voor je info!