€ 39,99 bij bol Plaza

Eminent EM4597 Concurrent AC1200 Dual Band WiFi Repeater Review

26 april 2022, laatste update op 26 april 2022, 287 views Rapporteer
Product gekocht 0

Erg blij mee, maar met kanttekeningen

Pluspunten

• Heeft ook een LAN-poort
  • Redelijk Admin-paneel
  • Ondersteunt zowel 2,5GHz als 5GHz, handig voor oudere apparaten
  • Zachte prijs

Minpunten

• Een van de twee die ik heb valt wel eens uit
  • Hij piept (coil whine?)

Na veel te lang te hebben geleefd met slechte Wifi in de woonkamer heb ik twee van deze access points aangeschaft. Eentje voor in de woonkamer en de ander voor in de studeerkamer, opdat ik daar niet meer zou hoeven klooien met netwerkkabels in- en uit de verschillende werklaptops. Omdat ik destijds nog een oudere telefoon had, was ik erg blij iets te vinden dat zowel 2,5GHz ald 5GHz Wifi ondersteunde. Het was ook een verademing om stabiel internet te hebben in de woonkamer. Omdat ik het niet helemaal vertrouwde puur als repeater, heb ik ook een kabeltje getrokken vanuit de meterkast, zodat ik het apparaatje als access point kan gebruiken.

Maar helaas is de reden dat ik hier op Tweakers aan het kijken ben naar access points wel dat de laatste weken of zelfs maanden het access point in de woonkamer wat onbetrouwbaar lijkt. Het apparaatje wil zich nog wel eens resetten, waarbij ook de bedrade verbinding verloren gaat. Dat is wel jammer. Het apparaatje in de studeerkamer staat nu al 41 dagen continu aan, zie ik op het verrassend mooie adminschermpje.

Een ander nadeel is dat de apparaatjes nogal piepen als ze intensief gebruikt worden. Een van de werklaptops maakt soortgelijke piepjes bij intensief CPU gebruik en ik meen dat dit "coil whine" wordt genoemd. Ik denk dat oudere mensen het niet eens horen, mij stoort het niet heel erg, maar soms wel.

Heb jij ook een Eminent EM4597 Concurrent AC1200 Dual Band WiFi Repeater?