Iiyama ProLite XU2395WSU-B1 Zwart Review
25 april 2022, laatste update op 25 april 2022, 260 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima als secundaire monitor, maar geeft verticale strepen weer in grote vlakken kleur.
Pluspunten
- goedkoop
- compact met relatief hoge ppi
- 75Hz met Freesync
- Erg dun en licht
- Dunne bezel
Minpunten
- verticale strepen
- Nogmaals verticale strepen: niet geschikt als primair scherm
- Geluid waardeloos (duh)
3 van 5 sterren (Voldoende)
Ik heb deze monitor gekocht als secundair scherm, waar ik voornamelijk chat/videochat open heb. Daarom hoeft hij niet enorm groot te zijn, maar ik wilde ik wel meer ruimte in de hoogte dan gewoon 1080p. Ook was VESA een vereiste, dus kwam ik dit scherm tegen vanwege de zachte prijs.
Wat me opviel was dat je bij effen kleuren in ene groot vlak een patroon van verticale strepen ziet. voornamelijk bij lichtblauw is dit zichtbaar. Vermoedelijk ligt dit aan de subpixellayout van het scherm, want het effect zie ik altijd: ook op 60Hz, zonder Freesync, met DisplayPort en HDMI.
Voor mijn usecase is dit niet echt een probleem: tekst is haarscherm (bij zwart/wit zie je nooit strepen) en bij foto en video zie je het effect niet echt (behalve misschien in cartoons). Ik zou dit scherm door de verticale strepen wel afraden als primaire monitor.
Oh, en als laatste: dit scherm heeft ingebouwde speakers, maar die zijn (zoals bij de meeste schermen, en zeker bij goedkopere) echt waardeloos. Alles is blikkerig, zelfs de windows UI-geluiden. Daarvoor kocht ik het scherm niet, dus ik vind het geen nadeel, maar gebruik dit scherm dus niet met het idee dat je er wel even mee kan videobellen of een filmpje kan kijken zonder externe speakers.