€ 166,99 bij NBB.com

HYTE Y60 Zwart Review

23 april 2022, laatste update op 23 april 2022, 1.202 views Rapporteer

Prachtige en splinternieuw kast die heel wat bekijks krijgt! Goede kwaliteit maar toch enkele minpunten die ik mis voor de prijs.

Pluspunten

• Design
  • Gebruikte materialen

Minpunten

• Gebrek fanhub
  • Pci-e slots bruikbaarheid
  • Prijzig

Deze nieuwe case trekt veel aandacht online en wordt zowat de nieuwe "011" genoemd van wat ik opgemerkt hebt.

Pracht van een kast. Zowat de eerste in jaren die mij echt zin gaf om mijn huidige systeem om te bouwen en dat is dan ook wat ik gedaan heb!

Bye bye zwart/rode lone wolf

Na veel gedoe, kreeg ik de kast eindelijk in huis

Lang verhaal kort, UPS is een k*'t bedrijf zonder orginasatie 😅 voor 1 of andere reden, weigeren ze hier aan de deur aan te bellen en leveren ze standaard de pakjes ergens in een ophaalpunt km' s verder. Niet altijd praktisch met een pakje van 10kg+.

De verpakking en Inhoud was relatie simpel. Case tussen ismo en een doosje met vijsjes en de riser kabel.

De glazen panelen mooi voorzien van folie natuurlijk.

3 voorgeinstalleerde fans waarvan 2 onderin het compartiment.

Alle fans heb ik vervangen door bequiet light wings. Dus ik kan niet zeggen hoe effectief de standaard zijn.

Resultaat voor het installeren in de bureau

Enige frustratie tijdens het bouwen was wel aanwezig. Het gebrek aan een ingebouwde fan-hub bij deze prijsklasse vind ik persoonlijk wel een echte misser! Helaas was ik deze vergeten te bestellen dus moest ik 2 dagen wachten om verder te bouwen.

De case kan enkel op gezet worden met de gpu verticaal. Niets mis mee maar dit zorgt er wel voor dat enige grotere pci-e aansluitingen niet meer passen zoals in mijn geval de geluidskaart. Ik ga dit proberen oplossen met een pci-e extension.

In de tussentijd kon ik me dan wel bezig houden met het omzetten van de zwart/rode kabels naar zwart/goud. Wat een prutswerk 😅

Ook het keyboard kreeg een make-over

En eindelijk was de fan hub daar! Hoe lang kunnen 2 dagen duren 😅

De kast is niet te groot, niet te klein maar gewoon een fijn formaat!

De psu gaat er vlot in en kan je zoals in elke case vastschroeven.

Boven de psu zijn 2 slots om opslag in te bevestigen.
Wat ik hier echt mis, in een scheidingsdeel om bvb 2 ssd's in 1 hdd slot te kunnen bevestigen. Zo kan je 4ssd's kwijt in 2hhd slots wat mij toch veel logischer lijkt. Ik heb nu zelf dus 2 ssd's tegen elkaar gekleefd met een spatie.

De airflow gaat van het compartiment (shroud) onderin als Intake naar boven als exhaust en van rechts van het moederbord als Intake naar links achter als exhaust.

Het grote glazen paneel kan je vastschroeven maar hoeft op zich niet. Dit kan je dus eenvoudig losmaken door naar voren te trekken en een klein beetje op te tillen.

De 2 kleiner panelen zijn wel vast gemaakt. De rechter kan je ook met een schroef losmaken maar mag voor mij gewoon vast.

Kabelmanegement is in deze case een beetje zoeken aangezien er niet echt opties voorzien zijn om kabels vast te maken. Met de extensies die ik gebruik is het sowieso altijd een beetje een gedoe qua plaats. Deksel kon er net op dus dat is dat.

Sfeerbeeld van de "doom Room"

Los van de kleine verbeterpunten ben ik zeer tevreden over deze case! De light wings zijn ook nog eens zeer stil en mooi qua rgb dus mijn systeem is ook nog eens een stuk stillen dan voordien. Hierdoor is mijn kat ook blij want die heeft al bang van de stofzuiger 😹

Heb jij ook een HYTE Y60 Zwart?

Wel een supervette kleurstelling zeg!

Volgens de specs zijn de HDD slots wel bedoeld voor 1 HDD of 2 SSD.
Maar in de manual is het inderdaad niet helemaal duidelijk hoe 2 stuks te monteren.
Ik zag alleszins geen monteer opties langs beide zijdes... Dus ik weet het niet haha. Maar zou wel logisch zijn!
Okay, volgens de handleiding kun je ze boven elkaar monteren. 1 vastmaken aan de base en de ander aan de zijkant.

In ieder geval, vet systeem!
Mooie kast zeg! Hoe dik is jouw videokaart en kan je wat zeggen over de temps?
Momenteel heb ik een rtx 3080 trio. De dikte zou hier op de site te vinden moeten zijn. Anders meet ik morgen eens na :P

Temps zijn top! Cpu zit idle rond 30 graden en under heavy load op +-50 afhankelijk van het spel. Gpu zit idle ook rond 30 graden en under load hangt enorm af van het spel. Zwaar grafische spellen zit ik rond de 70 graden. 1440P ultra max settings
hahaha, die goude toetsenbord er ook bij ! geweldig , heel erg dik.

waar heb je dat gouden toetsenbord vandaan ? welke is het of waar kan ik die toetsen vandaan halen ?
Tnx!
De gouden keycaps zijn van Aliexpress 😋 en de gouden wrist rest heb ik zelf gespoten. Ga deze binnenkort wel wrappen met folie aangezien de wrist rest gemaakt is van kunststof, rubberachtig van textuur en geen enkele verf erop wil blijven.. Helaas :P
haha jammer, wel toffe combi iig.

[Reactie gewijzigd door DonCorleone7 op 24 juli 2024 23:47]