LG 43NANO756PA Zwart Review
21 april 2022, laatste update op 22 april 2022, 573 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima TV maar het ontbreken van (essentiële) knoppen op de afstandsbediening is voor mij een afknapper.
3 van 5 sterren (Voldoende)
Pluspunten:
- De TV ondersteund de wat verouderde DivX bestanden. Dit is erg prettig gezien ik een grote collectie uit het verleden aan digitale media in DivX-formaat heb. Samsung ondersteund dit formaat helaas niet meer op z'n nieuwere TV's.
- De TV ondersteund een Twitch app op haar WebOS platform en ook nog eens een goede. Ontzettend prettig en eigenlijk kan dit tegenwoordig niet meer ontbreken natuurlijk. Ook hier vertikt de grote concurrent Samsung het om een Twitch app te ondersteunen of te maken.
Minpunten :
- Naar mijn mening ronduit bizar maar de afstandsbediening heeft geen fysieke play, pause, stop en forward/backward knoppen. Rare keuze in een tijd waarin digitale media en streamingdiensten een groot gemeengoed is. Alle media controls bedien je dus softwarematig. Tegenwoordig door weinig mensen gebruikt dus hier kan ik mij enigszins iets bij voorstellen maar ook een teletext knop ontbreekt en teletext is alleen te benaderen via een omslachtig menu. Dit laatste is ook niet te remappen via een quick accces shortcut.
- In het geluid zit erg veel bass. De lage tonen omlaag brengen middels de ingebouwde equalizer maakt wel wat verschil maar naar mijn mening niet genoeg. Iets om rekening mee te houden wanneer de TV in een kast staat (klankkast) en/of je in een flatwoning e.d. woont.
Ik ben verder niet heel kritisch wat betreft kijkhoek, beeldkwaliteit dus daar schrijf ik niks over.
Betreft de 43" versie.