MSI MPG A850GF Review
21 april 2022, laatste update op 21 april 2022, 449 views
Rapporteer
Pluspunten
- Japanse condensatoren
- voldoende vermogen
De MSI MPG A850GF Power Supply levert 850 Watt vermogen en dat is tegenwoordig geen overbodige luxe met de meest recente high-end GPU’s en nieuwe generatie CPU’s. Hoewel ik in de loop der jaren verschillende hardware van MSI heb gehad, waar ik overigens altijd tevreden over was, was dit de eerste keer dat ik een PSU van MSI heb ingebouwd. Ik gebruik deze PSU in combinatie met een AMD Radeon RX 6900 en een AMD Ryzen 7 5800X Boxed. Met 850 Watt vermogen heb ik dan ruim voldoende vermogen voor mijn setup.
In de doos
De MSI MPG A850GF is goed verpakt en in de doos zit niet veel anders dan de PSU, documentatie, de kabels en een tasje voor de kabels. Er zitten in ieder geval 2 pcie kabels bij voorzien van 2x 6+2 connectoren, 2x 8pin 12v voor de CPU en SATA kabels.
Bouwkwaliteit en looks
De MSI MPG A850GF Power supply heeft een minimalistisch zwart design met een grote fan. Geen poespas, geen RGB-verlichting gewoon simpel en zwart. Persoonlijk vind ik dit prettig en hoeft de PSU voor mij niet op te vallen in mijn PC.
De bouwkwaliteit voelt gewoon erg goed aan. Eigenlijk wat je gewend bent in deze prijsklasse. Daarnaast is de PSU intern voorzien van 100% all Japanese 105oC capacitor wat schijnbaar de best mogelijk kwaliteit biedt en ook weer moet resulteren in goede prestaties. Klinkt goed, maar of dit in praktijk ook merkbaar is dat durf ik niet te zeggen. Mijn vorige PSU heb ik 8 jaar lang gebruikt en gaf nooit problemen. Als ik de specificaties moet geloven dan moet deze MSI MPG A850GF Power Supply dit eenvoudig overtreffen. Om dit te garanderen komt de MSI A850GF met 10 jaar fabrieksgarantie.
Kabels
De kabels zelf zijn plat en zwart. Door het platte ontwerp kon ik ze netjes in mijn kast wegwerken, maar in de bochten zijn ze wel wat stug (hoewel dit in mijn ervaring met alle PSU kabels wel het geval is). De lengte van de kabels was voor mij perfect, maar ik kan me voorstellen dat ze net aan de korte kant zijn bij een grotere kast.
Prestaties
Over de prestaties valt in mijn geval niet heel veel te zeggen. De PSU doet wat het beloofd. Daarnaast is de MSI MPG A850GF voorzien van “80 plus Gold Certification voor High efficiency”. Dit moet resulteren in wat minder warmte productie en stroomverbruik. Deze certificatie is voor de meeste PSU’s in deze prijsklasse de standaard en dus niet als een unique selling point te zien.
De MSI MPG A850GF produceert niet veel geluid en zelf tijdens benchmarks is het geluidsniveau voor mij meer dan prima en hoor ik hem niet. Een stille PSU is eigenlijk ook wel wat ik verwacht als ik er 1 aanschaf en daar voldoet ie dus aan in mijn optiek.
Ik ben zeker tevreden over de MSI MPG A850GF. Op alle fronten voldoet ie aan mijn verwachtingen en dat is ook wat ik graag zie bij een PSU: de noodzakelijke kabels moeten aanwezig en voldoende lang zijn, de PSU moet stil zijn en het moet er niet te fancy uitzien. Als deze PSU nu ook weer meer dan 5 jaar mee gaat dan ben ik helemaal tevreden.