Nette ITX case van Metallic Gear (Phanteks) voor een schappelijke prijs!
Het uiterlijk
Op het eerste oog een vrij simpele/minimalistische mini-tower met een niet heel indrukwekkende front io (2x USB 3.0). De gezandstraald aluminium behuizing voelt dik, stevig en premium. Het glazen paneel bevat een printje zodat je de PSU niet kan zien. De pootjes hebben schuimpads aan de onderkant. Er is RGB-verlichting aanwezig onder het frontpanel, welke met de meeste RGB software valt te reguleren. Verder zijn er stoffilters aanwezig aan de voorkant, zijkant en onderkant.
Wat past er allemaal in?
Genoeg ruimte voor een luchtkoeler (tot 160mm) maar pas op: Mijn 160mm AK620 past eigenlijk net niet. Het glazen paneel staat lichtelijk bol bij installatie van zo'n koeler. Het kan wel, maar dan kun je het glazen paneel niet geheel vast draaien met de bijgeleverde moertjes. Het is verder mogelijk om een AIO voorin te plaatsen, zowel 240 als 280 rads. Let wel dat de ruimte voor een langere GPU dan beperkt zal zijn. Voor degene die per se een lange GPU en rad willen installeren kunnen eventueel de fans helemaal voorin plaatsen, maar dit komt de airflow niet echt ten goede. Het is ook mogelijk om een radiator aan de zijkant te plaatsen, door het plastic cover met NEO erop te verwijderen, echter wordt daarmee de GPU lengte zeer beperkt wat niet praktisch is. Verder is een HDD mijns inziens niet geschikt voor deze case.
Mogelijkheden qua fans:
- 120mm fan achterin
- 2x 120mm fans zijkant na verwijderen plastic cover
- 2x 120m/140mm fans voorkant
- 2x slim bottom fans bij een 2 slots GPU
Moederbord/GPU
Hoewel de case zelf vrij groot is voor een ITX form-factor is het alleen mogelijk om een ITX moederbord te isntalleren. Daarnaast past er een 2 slots GPU in, maar er is genoeg ruimte voor een 2.7 slots GPU. (Zal dit tzt nog even precies nameten).
Als laatste is het heel fijn (en voor mij ook reden van aankoop) dat er een full-sized ATX voeding in past. Hierbij is het wel erg aan te raden dat je een modulaire of semi-modulaire powersupply hebt, waarbij de dikke 24 pins power connector kabel niet te lang is voor cable management.
Bouwgemak
Zoals met veel ITX behuizingen zijn er nog wel wat uitdagingen om te bouwen in zo'n kleine case. Doordat alles dicht op elkaar zit is het slim eerst de fans alvast te installeren. De PSU en GPU zou ik bewaren tot het laatst, omdat je anders geen ruimte hebt om alle kabels in het moederbord te steken. Neem vooral de tijd voor cable management, aangezien er achter het moederbord erg weinig ruimte is om kabels weg te werken. Er is een beetje ruimte om dikke kabels weg te werken direct naast de PSU. Deze ruimte is echter wel zeer beperkt. Zeker als je gebruik gaat maken van 2.5" sata-ssd's wordt een strakke cable management vrij lastig ivm weinig ruimte tussen het moederbord en paneel. Al met al zeker 2 uur bezig geweest dit een beetje fatsoenlijk te krijgen. Het bouwgemak vind ik daarom iets minder, maar dat ligt ook zeker aan de form factor.
Nette uitstraling/bouwkwaliteit met alles wat je van een (mini-)tower zou mogen verwachten. Gelet op de prijs van €55 die ik ervoor heb betaald, heeft deze case mijn verwachtingen ver overstegen! Een aanrader voor iemand die een kleine minimalistische case met window zou willen hebben.