Xiaomi Mi 11 Ultra Wit Review
16 april 2022, laatste update op 16 april 2022, 381 views
Rapporteer
Product gekocht
Echt een hele bijzondere telefoon. Prestaties zijn top, op alle vlakken, en het is in sommige opzichten net ff anders.
Pluspunten
- Camera
- Scherm
- Snelladen
- Prestaties
Minpunten
- Vingerafdrukscanner niet heel snel
- Moeilijk te krijgen in NL
Ik heb het toestel via via kunnen kopen. Ik was al een tijdje geïnteresseerd, omdat ik graag een echte premium telefoon wou, maar geen Samsung wil en wel Android. De Samsung die tegenover dit toestel stond is de S21 Ultra, daar vergelijk ik mee. Maar heb al meerdere Galaxy's gehad en vind ze wat boring en hou niet van de software skin. Daarom nu eens echt iets anders!
Camera
De camera zal wat minder stabiele resultaten geven dan sommige anderen, maar hij maakt echt magische plaatjes. Wat een prachtige foto's. Af en toe een gekke misser, maar die neem ik op de koop toe, want de goede foto's zijn echt heel mooi. Extra scherm op de achterkant zorgt ervoor dat je de selfie camera niet hoeft te gebruiken. Als kerverse vader vind ik het erg leuk om selfies te kunnen maken met de goede camera's op de achterkant ipv de mindere front camera.
Batterij
De batterij gaat bij mij de hele dag mee, ook al gebruik ik hem veel. Er zit ook echt een enorme batterij in. De Samsung gaat wel wat langer mee, maar deze heeft dan weer 67 watt fast charge. De enorme batterij is dus ook binnen no time weer vol (minuut of 40 vanaf zo goed als leeg). Erg prettig.
Prestaties
Tja, wat moet je zeggen. Prachtig scherm, snelle soc, hoge refresh rate. De prestaties zijn gewoon get beste wat Android toestellen te bieden hebben. Alles is soepel en snel.
Vingerafdrukscanner
Het enige echte mindpunt vind ik. Hij werkt minder dan die van de Oneplus 7 pro die ik had. Veel meer missers en ook langzamer. Hij werkt wel gewoon, maar als je van een super goede en snelle scanner op deze overstapt, merk je wel verschil.
Software
Ik vind Miui erg fijn. Veel customisation en weinig bloatware. En de bloatware die er is, kan je verwijderen.
Bijzonderheid
Ja bijzonderheid is een woord. Hoe bijzonder is het toestel? Best bijzonder. Het design is met de enorme camera bobbel opvallend, maar doordat de bobbel symetrisch is, blijft het toch een fijn toestel om in de hand te hebben.
Maar dat hij bijzonder is, heeft ook nadelen. Zo is hij erg lastig te verkrijgen in NL. Ook heb ik hem laten vallen, scherm kapot. En helaas nergens in NL een winkel die het scherm voor dit toestel kon krijgen. Uiteindelijk zelf een scherm uit China besteld en er hier op laten zetten. Daar zit dan dus geen garantie op. Dat zijn nadelen die horen bij een toestel als deze. Extra zuinig zijn dus!