€ 49,15 bij Amazon.nl Marketplace

Halo Infinite, Xbox series S|X Review

10 april 2022, laatste update op 10 april 2022, 847 views Rapporteer

HALO Infinite is een van de beste HALO games in jaren, en dat mag duidelijk gezegd worden. 343 Industreis heeft goed naar community geluisterd hebben, want deze game is gewoon de HALO game waar we jaren op gewacht hebben. Lees ook mijn volledige review.

Pluspunten

• Grote open wereld
  • Skills upgraden
  • Tof verhaal
  • Loopt lekker vloeiend
  • Leuke Multiplayer
  • Uitdagend

Minpunten

• Co-Op mode ontbreekt

Het heeft sinds de release van HALO 5: Guardians, even geduurd voordat we aan de slag mochten met een nieuwe HALO game. Tijdens de E3 van 2018 werd HALO: Infinite aangekondigd en deze zou in eerste instantie in 2020 uitkomen, als een release game voor de Xbox Series X/S, helaas kreeg de game over het grafisch uitzien zo veel kritiek, dat 343 Industries besloten had hem met 1 jaar uit te stellen. Eind 2021 konden we eindelijk aan de slag met de nieuwe HALO, en in deze review ik mijn ervaring van deze game graag met jullie delen, en probeer ik zo min mogelijk te spoilen.

De naam Infinite, ja dat is inderdaad een goede, want als je deze naam bekijkt, dan zou je niet denken dat het een echt vervolg is. Maar niks is minder waar, want het is zeker een vervolg op Guardians, dus Infinite kun je gewoon zien als deel 6. Het verhaal speelt zich een jaren later af dan deel 5, en voor de mensen die weten hoe die game eindigde, die weten ongeveer ook al waar dit deel, deels mee te maken heeft.

Maar goed, bepaalde vernieuwingen die deel 5 met zich meebracht, zitten hier ook gelukkig in, maar Infinite biedt gelukkig meer dan een wat simpele vernieuwingen, en dat is tevens ook een van de grootste elementen van het spel. De game bestaat voornamelijk uit een grote open wereld, en dat is iets dat we in de HALO games nog niet eerder hebben gezien. Er zijn bepaalde stukken, zoals in het begin, waarbij je het level gewoon door loopt, maar voor 95% bestaat het spel uit vrij verkennen. Je kunt als je niet van verkennen houdt, gewoon de hoofd missies doen, dan ben je ongeveer 10 tot 12 uur met het spel bezig. Maar mocht je ook alle submissie willen doen, dan loopt de tijd al gouw uit richting de 20 tot 25 uur. Ikzelf vond het verkennen erg leuk, en vooral de moord missies maakte het erg uitdagend voor mijn gevoel. Master Chief krijgt verschillende nieuwe krachten, zoals bijvoorbeeld de grijparm. Deze skills kun je ook nog eens door middel van skillpoints verbeteren, hierdoor komt het ontdekken ook weer iets meer naar voren, want veel skillpoints moet je in de wereld vinden.

Gameplay

Mensen die al eerdere HALO games hebben gespeeld, voelen zich meteen thuis in deze game. De besturing is niet anders dan die van de vorige games, maar zijn wel verbeterd. De game speelt lekker weg, voelt vertrouwd en tevens ook vernieuwend. De besturing is zoals bij de vorige games prima in orde, soepel, eenvoudig en makkelijk op te pakken voor nieuwkomers. Persoonlijk vond ik ook de besturing van de voertuigen een hele verbetering, alleen had bijvoorbeeld bij de hovercraft iets meer uitleg mogen worden gegeven. Voor de rest is de Gameplay prima in orde.

Grafisch

Grafisch had er misschien voor sommige mensen meer in gezeten, en op bepaalde punten ben ik het er zeker mee eens, vooral als je nagaat dat de game oorspronkelijk een release game had moeten zijn voor de Xbox Series X/S. Persoonlijk vind ik de game er prima uitzien, en vind ik hem zowel op de Xbox One X als op de Xbox Series X prima ogen. Op het eerste gezicht zag ik niet super veel verschil, maar als je ze naast elkaar houdt, dan zie je toch duidelijk verschil. De gespreken in HALO komen erg goed naar voren, en ook de emotie is goed aanwezig. De muziek is misschien minder vernieuwend, maar dat is helemaal niet erg, want de muziek was al goed, en dat is hij gewoon nog steeds.

Multiplayer

Ondanks dat de Co-Op nog ontbreekt, kent de game ook een ijzer sterkte Multiplayer. Waar ik persoonlijk in het verleden niet zo warmliep van de HALO mulitplayer, kan ik me in deze juist heel goed vinden. De levels zijn goed opgebouwd en de rondes voelen echt tof aan. Voor mensen die alleen de Multiplayer willen spelen, kunnen deze zonder de game te kopen gewoon gratis spelen. Mocht je de Main game hebben gespeeld, dan kun je extra skins unlocken, want deze zijn in de Single Player namelijk gewoon te vinden. Er zijn seizoenspassen te koop, maar deze zorgen alleen voor nieuwe pakjes en moves, maar hebben verder geen invloed op de gameplay, iets waar ik wel blij om ben. Een nieuwe ronde starten duurt soms wel even, maar als je het spelen bent, dan loopt deze ook vloeiend door. Je hebt veel verschillende modus, van simpel meeste kills maken, tot dingen bezet houden, dus voor ieder is er wel een mode aanwezig. Tijdens de rondes kun je gebruik maken van voortuigen, en kun je tijdelijke speciale wapens vinden.

HALO Infinite is een van de beste HALO games in jaren, en dat mag duidelijk gezegd worden. Sinds 343 Industries de HALO games maakt, zijn deze nooit echt hoog geprezen worden, vooral 5 was toch een teleurstelling en word als van de slechtste games uit de serie gezien. Met Infinite zie je dat ze naar de community geluisterd hebben, want deze game is gewoon de HALO game waar we jaren op gewacht hebben. De game is zeker niet perfect, want bepaalde elementen laten nog altijd op zich wachten, maar als we alleen naar de Gameplay en verhaal kijken, dan heb je gewoon een toffe game. Ook de Multiplayer speelt lekker weg, maar deze is gelukkig ook gratis.

Heb jij ook een Halo Infinite, Xbox series S|X?