Ik ben erg tevreden met dit moederbord, icm de Core i5-12400F is het voor totaal 320 euro een betaalbare upgrade (het doel was toekomstbestendigheid en prestaties). Voor een instap gaming PC is dit momenteel de 'best value choice', en ook als upgradekitje zou ik deze combinatie aanraden.
Wat een verschil is 12th Gen Intel vergeleken met mijn FX-8350 hiervoor, nu kan ik weer alle games draaien op ultra met een FPS rond de 100 of meer zonder stutter, ik heb trouwens een RX 6600 en 32GB DDR4 erbij..
Dit bord is als gegoten voor de i5-12400F, die net als het bord 2 maanden geleden uitgekomen is. Geen enkel probleem onder max load, zelfs met de stock koeler.
// Edit: het onderstaande probleem blijkt in Mei 2022 een gebruikersfout te zijn geweest, door per ongeluk de RAM sticks in slot 1 en 3 (dichtsbijzijnd de CPU, dan een overslaan en dan weer in de derde) te zetten, wat géén Dual channel is.. bij het verplaatsen naar slots 2 en 4 werkt alles goed, zowel de 3600MHz (of andere fabrieksrating) en de ingebouwde XMP profielen. De BIOS post weer. Zie ook het reactiedeel van deze review.
Het enige minpuntje is dat de BIOS niet post als ik mijn 32GB (2x16GB), Corsair Vengeance LPX CMK16GX4M1Z3600C18 hetgeen van de fabriek uit DDR4-3600 is, daadwerkelijk op die 3600MHz zet. De BIOS van de meeste Asus PRIME borden pakken bij "Auto" namelijk zo'n 2400MHz en dat is zonde van wat voor geheugen het is. Nu kan ik hem maximaal op DDR4-3000 zetten, bij 3100 wordt het systeem instabiel en bij 3200 post hij niet meer. Hetzelfde probleem bij het gebruik van XMP profielen die geleverd worden door de RAM modules zelf, hij boot gewoon niet, en gaat dan ook hier naar BIOS safe mode.
3600MHz RAM geheugen zou moeten werken op 3600MHz, ik hoop dat dit niet meer dan een bug is die binnenkort met een BIOS update verholpen wordt. Dit probleem heeft nog een andere Tweakers user ervaren, met de ATX 'plus' variant van dit bord: https://tweakers.net/productreview/282378/asus-prime-b660-plus-d4.html en ik draai al de laatste BIOS versie op het moment van schrijven. Dus wachten, en hopen dat het geen kwaliteitsprobleem is in deze klasse borden.