Bosch SGV4HBX40E Review

6 april 2022, laatste update op 17 maart 2023, 1.018 views Rapporteer

Deze gekocht nadat onze 15 jaar oude Bosch deels de geest gaf. Reparatie is dan niet meer slim dus een nieuwe. De nieuwe is een prima Bosch vaatwasser, ziet er kwalitatief goed uit, wast en droogt goed en is behoorlijk stil.

Pluspunten

• Was resultaat
  • Droog resultaat
  • Stil

Minpunten

• Geen echt kort programma
  • Plastic wordt matig droog

De machine heeft een lange water en afvoerslang en een lang netsnoer. De vaatwasser is relatief gemakkelijk te plaatsen als je een beetje handig bent. Lastigste puntje is om even zorgvuldig het front deurtje van je keuken op de deur te bevestigen maar er zit een handige aftekenhulp bij. De vaatwasser heeft een handige indeling, veel programma keuzes en is redelijk stil. Zolang de machine nog bezig is wordt er onder de vaatwasser een rood lampje op de vloer geprojecteerd, een kort piepje als signaal geeft aan dat de machine klaar is.

Klein nadeel vinden wij dat er geen verkort laag temperatuur programma op zit. Op de Auto stand (45-65 graden) is de vaatwasser na ongeveer 2 uur klaar .De snelste stand wast met 1 uur op 65 graden. Onze oude Bosch had een 40 graden kort programma (25 min) wat prima was voor wat licht vieze vaat als ontbijtborden, bekers etc. Eigenlijk vooral op een verjaardag een handig programma. Wij gebruiken voornamelijk de Eco stand, die doet er wel dik 4 uur over maar daarmee is het stroom en waterverbruik het gunstigste en alles wordt uitstekend schoon en droog (plastic bakjes blijven soms wat nat). Dat de Eco stand er lang over doet is eigenlijk geen probleem voor ons. We zetten em bijv in de avond of nacht aan via de uitgestelde start mogelijkheid of tussen lunch en diner.

Hopelijk gaat deze vaatwasser weer 15 jaar mee.

Heb jij ook een Bosch SGV4HBX40E?