AOC Agon Pro AG324UX Rood, Zwart Review

30 maart 2022, laatste update op 30 maart 2022, 292 views Rapporteer
Product gekocht 0

Deze monitor gekocht om de combinatie 4K + USB-C + KVM-switch. Omdat ik niet vaak van monitor wissel en ze lang gebruik (voor gaming en kantoorwerk), sprak 144Hz refreshrate en reactietijd van 1 ms me aan. Helaas heb ik het scherm teruggestuurd omdat niet alles werkt zoals verwacht mag worden.

Pluspunten

• 4K resolutie icm 31,5"

Minpunten

• USB-C werkt niet bij mij
  • Geen uit-knop
  • Inputwissel als er geen signaal is gaat moeilijk

3 van 5 sterren (Voldoende)
De beeldkwaliteit is goed, er is voldoende ruimte op het scherm om documenten naast elkaar kwijt te kunnen.

De beeldkwaliteit is goed, de kleuren zijn mooi en er is voldoende ruimte op het scherm om documenten naast elkaar kwijt te kunnen. De joystick om het menu door te werken is prima.

Helaas kreeg ik de USB-C niet werkend en heb de KVM-switch niet meer geprobeerd. Voor de USB-C functionaliteit heb ik drivers geinstalleerd op mijn laptop en meerdere kabels. Helaas lukte het niet om het beeld van de laptop op de monitor te krijgen en laadt de laptop niet altijd op (dit laatste leek heel willekeurig).

Het wisselen van input (bv. HDMI naar DP) is lastig zonder signaal op de gelecteerde ingang: als HDMI als input is geselecteerd en er hangt geen laptop aan, is het menu om te wisselen slechts zeer kort zichtbaar en moet je snel handelen om een andere input te selecteren, omdat het menu weer verdwijnt.

Ik heb niet ontdekt hoe de monitor kan worden uitgeschakeld als er een pc of laptop aangesloten is die aan staat, dit vond ik een klein minpuntje.

Al met al dus een mooie monitor, maar voor deze prijs verwacht ik dat alles (beter) werkt.

Heb jij ook een AOC Agon Pro AG324UX Rood, Zwart?