Nokia XR20, 6GB ram, 128GB opslag Zwart Review

28 maart 2022, laatste update op 28 maart 2022, 1.654 views Rapporteer
Product gekocht 0

Na de Nokia 8 Sirocco en de Nokia 9 Pureview is deze XR20 een waardige opvolger. Ware het niet dat Nokia deze XR20 volledig buiten de boot laat vallen.

Pluspunten

• Prima prestaties
  • Erg stevig

Minpunten

• Geen security updates meer
  • Geen OS-update
  • Assistant-toets is lichtgeraakt

1 van 5 sterren (Waardeloos)
Na de Nokia 8 Sirocco en de Nokia 9 Pureview is deze XR20 een waardige opvolger. Ware het niet dat Nokia deze XR20 volledig buiten de boot laat vallen: Sinds eind 2021 geen maandelijkse veiligheidsupdates, laat staat OS-updates. Terwijl dat wel beloofd wordt. Dan wordt het uiteindelijke eindoordeel al snel 'Waardeloos'.

Heb jij ook een Nokia XR20, 6GB ram, 128GB opslag Zwart?

Ik dacht dat de XR-Serie juist zeer lange en uitgebreide ondersteuning had.
Garantie op scherm vervangen als hij gevallen is binnen 1 jaar, garantie op batterij.
Security updates gedurende 4 jaar (en dat is voor Android heel erg lang), dus tot ergens in 2025.

Hebben we het over dezelfde telefoon?
Ja, ook ik heb vorige week pas de Januari Security Patch ontvangen op een flink ouder Nokia model dan de XR. Maar die wordt dus nog steeds ondersteund.
Het heeft Android 12 ontvangen en straks Android 13. Wil je je review herzien?
Waarom? Op dat moment was het waar.
Ja, we hebben het over hetzelfde toestel: Een review is een momentopname. Maar ondanks de kleine verschillen tussen de X20 en de XR20 loopt dit toestel nog steeds achter qua veiligheids- en vooral OS-updates. Dat was ten tijde van mijn review zo, en dat is onveranderd. Ik heb het gechargeerd genoteerd. De communicatie met de support-mensen van Nokia was nutteloos.

[Reactie gewijzigd door gaitjan2 op 23 juli 2024 21:34]

OS update naar Android 13 loopt nu.