€ 196,19 bij Amazon.nl Marketplace

JBL Live Pro+ TWS (Zwart) Review

27 maart 2022, laatste update op 27 maart 2022, 570 views Rapporteer

Prima prijs/kwaliteit verhouding

Pluspunten

• goed geluid voor de prijs
  • koppelt makkelijk
  • prima accuduur
  • comfort

Minpunten

• (bijna) niet te koppelen met Windows
  • sensor voor auto-pause slecht

Hallo, hierbij mijn 1e review waar ik ook echt aandacht aan besteed. Ik hoop dat iemand er wat aan heeft.

Algemeen:
Ik zit nu ondertussen aan mijn 2e set, van de 1e gaf het linker oortje het binnen 2 maanden al op.
Zelf heb ik er zelf 99 euro voor betaald en ik zie dat ze ondertussen ook al voor 89 in de aanbieding zijn geweest.

Geluid:
Het geluid is zeker goed te noemen, daarom koos ik er ook voor om dit setje nog een 2e keer te nemen. De set behoeft wel de nodige aandacht in de app om het goed in te stellen, dat is echt een flink verschil. Out-of-the-box klinken ze namelijk niet echt geweldig. De passieve noise cancellation is voor oordopjes ook goed te noemen, bijvoorbeeld op de fiets heb ik geen last van de wind. Natuurlijk niet de beste, de ANC laat namelijk wat te wensen over, maar je mag voor deze prijs ook niet het beste verwachten. Al met al zit mijn aanraden helemaal hier in, goed geluid met goede (passieve) noise cancelling.

Gebruik:
Dit laat wel wat te wensen over.
Het ligt ongetwijfeld aan mijn oor, maar met auto-pause on (als je 1 oortje uithaalt, dat de muziek automatisch op pauze gaat) gaan de oordopjes regelmatig uit zichzelf op pauze. De sensor(s) zijn dus zeker niet optimaal geplaatst. Ik waardeer de optie zeker, daarom vind ik het echt jammer dat het niet werkt voor mij. Gelukkig is dit in de app wel uit te schakelen.

Verder: Als je de dopjes op pauze zet, houd dan rekening met een vertraging. Een vertraging die net merkbaar is vind ik acceptabel, maar een halve seconde (of meer) bij BT4.2 en hoger is gewoonweg onnodig (de dopjes zijn BT 5.0, telefoon heeft 5.1). Dit geldt ook voor volgend nummer, ambient sound aan, en de rest. Alleen met volume aanpassen reageert ie zoals het zou moeten.
Het ligt ongetwijfeld ook een beetje aan mijn telefoon, maar met mijn JBL over-ears is de vertraging al een stuk minder.

Als je overweegt deze (mede) te kopen voor achter de computer, raad ik aan verder te zoeken. Na best wat gestoei had ik ze dan helemaal klaar, ze werden eindelijk (na verschillende BT-drivers uit te hebben geprobeerd) herkend als koptelefoon. Helaas was er geen geluid uit te krijgen. Jammer, want soms is in-ear wel lekker, zeker wanneer ik achter de computer mijn bril op heb. Gelukkig heb ik wel een goede koptelefoon van een ander merk die wel koppelt.

De oortjes zitten verder goed. Ook na meerdere uren (6+) zit het nog steeds comfortabel en lopen ze ook niet te piepen dat ze honger hebben.
Op werk ren ik regelmatig trappen op en af en ze blijven zitten, al moet ik ze af en toe we even beter terug op hun plek zetten, anders vallen ze er uiteindelijk wel uit.

Eindoordeel:
Ondanks de minpunten in het gebruiksgemak vind ik het fijne oordopjes voor een prima prijs. Wat mij betreft dus een aanrader.

Heb jij ook een JBL Live Pro+ TWS (Zwart)?