Fantech WG10 Raigor II Review

25 maart 2022, laatste update op 25 maart 2022, 242 views Rapporteer

Pluspunten

• Mooi design
  • Lekker snel
  • Niet duur
  • Ligt prima in de handen

Minpunten

• Geen software
  • Voelt goedkoop aan
  • Geen extra knoppen

Als je op de PC gaat gamen, dan heb je een goede muis nodig. Muizen heb je in allerlei soorten, kleuren en maten. De een heeft nog meer knoppen dan de ander, en zit er verschil tussen bedraad en draadloos. De vorige keer heb ik de Trust GXT 130 Ranoo draadloze Gaming muis getest, deze keer test ik de Fantech Raigor II WG10 draadloze Gaming muis.

Als je wilt gamen, dan beveelt met altijd een bedrade muis aan, dit zou voornamelijk te maken hebben met eventuele vertraging. Hoewel we hier praten om een 100ste tot een 1000ste van een seconde, zijn er gamers die dit meteen merken, en vooral als je Multiplayer games speelt. Ik zelf speel voornamelijk single player en heb er daardoor wat minder last van, en om eerlijk te zijn, heb ik bij het online game er ook nooit last van gehad.

Comfortabel

De Fantech Raigor II WG10 wordt als een Pro muis aangegeven, maar dan met een prijs van €24,99. Ik vind hem persoonlijk erg goed in de handen liggen en hij beweegt erg prettig, de rubberen coating zorgt daarbij voor optimale grip en controle. Zowel op shooters als point en click games vond ik de muis erg prettig en snel reageren. Hij heeft een on, off stand, na een tijdje niet gebruiken gaat de muis op een soort van slaapstand, waardoor je even op een knop moet drukken voor je hem weer kunt gebruiken. Dit vind ik best prettig en zorgt ervoor dat de batterijen niet snel leeg gaan.

Uiterlijk

De Fantech Raigor II WG10 is zoals eerder vermeld een draadloze Gaming muis, deze met de bij behoorde dongel geleverd wordt. Hij kan tot maar liefs 10 meter van de dongel zonder problemen gebruikt worden. De Muis heeft geen speciale knoppen, buiten een vorige en volgende knop, naast de standaard knoppen. Hij voelt wat goedkoop en vooral ligt aan, maar voor een muis in deze prijsklassen niet al te verkeerd.

Geen Software

Deze software komt zonder software, en dat betekent dat hij heel makkelijk te installeren is, dongel in PC doen en gebruiken maar. Helaas kun je hierdoor geen knoppen standaard instellen en zal deze nooit van een update verzorgd worden. Nu is dat updaten nog niet zo spannend, maar bij een muis met zo veel knoppen was een software om hem in te stellen, als was het als optie, wel mooi meegenomen.

Buiten dat de muis wat goedkoop aanvoelt en weinig extra knoppen heeft, heb ik het idee dat ze een goedkope muis met hoge kwaliteit hebben proberen te maken. Men zegt dat het een pro muis voor gamers is, maar of dat echt zo is komt op een smaak aan. Voor €25,00 is het geen verkeerde muis en doet hij het prima, vooral als je niet dagelijks 5 uur doet game is dit een hele mooie muis.

Heb jij ook een Fantech WG10 Raigor II?

In de pricewatch staat nog geen prijs. Je schrijft zelf dat hij 25 euro kost.
Hoe kom je aan de muis en is die 25 euro een bedrag dat je zelf betaalde?
Bij Amazon Egypte kost deze muis nieuw namelijk maar 7 euro.
Linksquest Moderator Spielerij @Remag2225 maart 2022 13:21
Ik heb er €25,00 voor betaald bij Bol.com, kan je eventueel indien je het graag wilt zien een screenshot van de Factuur sturen.
Ik geloof je wel maar het is best veel geld wanneer ze in Egypte maar 7 euro kosten.
Egypte is wel een land met lagere lonen maar dan nog is het verschil best wel groot.
Linksquest Moderator Spielerij @Remag2225 maart 2022 13:29
Ben ik helemaal met je eens, heb hem vorig jaar gekocht, alleen nu pas de review verzocht.

Bedankt voor je reactie en voor het lezen van de review ;)