Asus EN7600 GT/2DHT Review
16 juli 2006, laatste update op 16 juli 2006, 2.682 views
Rapporteer
Ik heb sinds april dit jaar de Asus 7600GT 256MB PCI-E in mijn PC zitten, en ik ben er erg tevreden mee.. Hij levert zeer goede prestaties in verhouding met de prijs.. Je kan er alle nieuwe games in volle glorie mee spelen op 1280x1024 (dus lagere resoluties zeker geen probleem).. Zelfs het gebruik van AA&AF is in de meeste games op die resolutie geen probleem.. Games als Battlefield 2, Quake 4, Half-Life 2 en Call of Duty 2 etc draaien allemaal perfect met max detail.. Alleen als je nog hogere resoluties dan 1280x1024 met veel AA&AF wilt gaan draaien, dan zal je wel naar een 7900GT(X) toemoeten, of er een 2e 7600GT in SLI bijzetten..
De Asus 7600GT is een redelijke overklokker, al kom ik niet echt heel ver, 5-10% overklok ongeveer met core en geheugen.. Maar ik draai de kaart hoofdzakelijk standaard aangezien de prestaties dan al ruim voldoende zijn..
Enige nadeel wat ik ondervonden heb is dat de fan nogal veel herrie maakt.. Dat was snel opgelost door er een Zalman VF700-Cu op te zetten.. Dat gaat erg makkelijk aangezien het standaard fan blok relatief klein is en simpel te verwijderen.. Je zet hem er dus ook zo weer op mocht dat nodig zijn i.v.m. garantie ofzo..
Al met al is de 7600GT de betaalbare mainstream videokaart...
Pluspunten
- Goede prestaties
- Lage prijs
- SLI ondersteuning
- Makkelijk modbaar i.v.m. custom fan
Al met al is de 7600GT de betaalbare mainstream videokaart in de Nvidia 7-serie van dit moment.. Hij levert de beste prijs/prestatie verhouding (een high-end 7900GT is toch ruim 100 euro duurder).. Prima keus dus als je nu een nieuwe videokaart wilt, geen hogere resoluties dan 1280x1024 met veel AA&AF draait in de allernieuwste games, en niet al teveel geld wilt uitgeven omdat je b.v. volgend jaar alweer naar een DX10 kaart wilt..
En Asus blijft naar mijn ervaring een van de meest betrouwbare merken.. Dus met de Asus 7600GT kan je gewoon niet fout gaan..