The Medium is een spel waar ik veel goede dingen over hoorde, maar omdat deze buiten de pc-versie, alleen op een next gen console te spelen was, moest ik even wachten met spelen. Inmiddels heb ik een Xbox Series X weten te bemachtigen, hoog tijd om dit spel te gaan spelen. Was deze game het wachten waard? Kom erachter in deze review.
Om maar meteen met de deur in huis te vallen, dit spel was absolute het wachten waard, ik had geluk dat het spel op Xbox Game Pass stond, dus dat was al mooi meegenomen. Ik heb samen met mijn vrouw zo enorm van dit spel genoten, dat het een spel is die ik gewoon in mijn collectie wil hebben. Op moment van schrijven heb ik hem nog niet fysiek, maar hier hoop ik op kort termijn verandering in te mogen brengen.
Het spel kent 1 hoofdrolspeler, een vrouwelijk personage, en dan heb je nog een andere mannelijke speler waar je ook af en toe mee doet spelen. Als je naar de verhouding zou kijken dan zou het 70/30 zijn. Het spel begint eigenlijk op een punt waarin jouw personage een verhaal begint te vertellen, en dan ga je ook terug in de tijd. Als je begint, dan heb je net een verlies te verwerken, tijdens dat verwerken krijg je een bizar telefoontje, dat je naar een oud verlaten landhuis brengt. En dan begint voor mijn gevoel het spel ook pas echt. Er is namelijk iets gebeurd, waarvan de waarheid onduidelijk is, tevens heeft dit ook met je verleden te maken heeft. Dit doe je niet alleen, maar namelijk met een jou 2de ik, want naast je personage in de normale wereld, heb je hetzelfde personage ook in een andere dimensie zitten. Jij speelt soms met 2 personages tegelijk, vandaar ook de naam “The Medium”. Het is aan jou om dit mysterie op te lossen en achter de waarheid te komen. Na maten je verder komt, hoe gekker het begint te klinken, maar op het einde komt het allemaal op zijn plaats, met daarin nog een verassing.
Gameplay
De gameplay is prima, de besturing is soms een beetje stroef, maar voor dit type spel is hij meer dan goed. Het speelt goed weg en het verhaal houdt het erg boeiend om door te willen blijven spelen. De game is niet te makkelijk, maar zeker ook niet te moeilijk, de Balance is prima in orde. In het begin moet je misschien even wennen dat je naar 2 personages tegelijk moet kijken, maar gelukkig went dit snel. Het spel werkt met een camera die op een vaste plaats blijft staan, dit kan soms een beetje vervelend zijn, omdat je vaak met de camera wilt draaien, om bijvoorbeeld in een bepaalde hoe te kijken. De knoppen zijn prima uitgewerkt en voelt vertrouwd.
Grafisch
Grafisch gezien is het best een plaatje, misschien nog niet helemaal next gen, maar zeker een plaatje. De game heeft een fantastische sfeer, de muziek en geluidseffecten zijn geweldig, en de manier waarop de acteurs de personages neer zetten is gewoon top. De game weet de momenten, op zowel grafisch gebied, als op muziek, erg goed naar voren te brengen, en dat maakt de game alleen maar mooier.
The Medium was de eerste game die ik had uitgespeeld op mijn Xbox Series X, de game oogt goed en speelt prima weg. Ik heb enorm genoten van deze game en kan hem aan iedereen wel aanbevelen, vooral als je van spook spellen houdt. Ik had nog wel veel meer over het spel kunnen vertellen, maar dan ga ik te veel verraden en dan is een groot deel van het spel verpest. Hoe dan ook, dit is een spel dat je een keer gespeeld moet hebben.