€ 47,95 bij AllYourGames.nl

Luigi's Mansion 3, Switch Review

8 maart 2022, laatste update op 8 maart 2022, 197 views Rapporteer
Product gekocht 0

Luigi's Mansion is een game met charme, en leuk om in co-op te spelen. Dit gaat wel gepaard met zinloze collectibles, een kort verhaal en matige controls wat nauwlijks diepte geeft in het spel.

Pluspunten

• Karakters
  • Je kan bijna alles opzuigen
  • Boss fights zijn leuk en interessant zonder dat ze té moeilijk zijn
  • Level design
  • Mini-games zijn wel geinig voor even

Minpunten

• Camera
  • Controls in beide modi
  • Geld is zo goed als waardeloos
  • Collectibles geen toegevoegde waarde
  • Zoektocht naar collectibles ook niet leuk
  • Best wel kort verhaal

3 van 5 sterren (Voldoende)
REVIEW *geen spoilers*

Ik heb samen met mijn vriendin door het hele spel gespeeld. We hebben héél rustig aan gedaan en de meeste collectibles gevonden (ik dacht dat we op 85% zitten), en hebben het spel in 19 uren uitgespeeld.
Voor een €60,- spel vind ik dat wel vrij snel, al had dat nog gecompenseerd kunnen worden als het spel écht goed was. Nadat we ongeveer halverwege waren hadden we het eigenlijk wel gezien, maar wouden het graag nog afmaken zodat we een ander spelletje konden beginnen.

Het gebruik van Luigi's stofzuiger (of "The Poltergust 3000") van Dr. Gadd voelt erg leuk om te doen, en het spel is er goed op afgesteld. In co-op heeft je partner als "Goo-uigi" toegang tot dezelfde uitrusting als jij, met wat extra trucjes zoals door tralies te kunnen lopen en/of vallen. Het is ook erg fijn voor iemand die niet zo goed is met een controller of game-besturing om Goo-uigi te spelen, omdat het eigenlijk niet erg is als je dood gaat. Je hebt 20 levens in plaats van 99 van Luigi, maar je HP gaat er langzaam steeds bij; mocht je doodgaan dan kan je na enkele seconden met een simpele knop weer tevoorschijn komen uit de Poltergust 3000 van Luigi. Goo-uigi kan ook geen deuren openen en zit zo met een onzichtbaar lijntje vast aan Luigi aangezien het hele spel zich afspeelt in hotelkamers.

Hoewel het erg bevredigend was om alles op te zuigen wat je tegenkomt (en dan vooral muntjes en briefgeld) en zo bergen met geld verzamelt, kan je er eigenlijk niks mee. Je kan hier items mee kopen waarmee je makkelijker collectibles kan vinden: waar je vervolgens ook niks aan hebt. Sommigen zullen misschien heel completionist zijn, en sommige puzzels om deze collectibles waren ook wel leuk bedacht, maar het heeft voor de rest 0 voordeel.
Je kan geen upgrades kopen voor wat dan ook, of andere dingen unlocken. Dit vonden wij wel jammer, want persoonlijk hadden wij geen zin om alle levels nóg een door te struinen naar de laatste collectibles die op eigenaardige plekjes verborgen waren.

Het zoeken naar collectibles tijdens je avontuur is ook niet echt leuk. Met klunzige controls moet je overal en nergens met een soort UV-licht zoeken naar deze verborgen objecten. Soms denk je met het verhaal bezig te zijn terwijl je puzzels aan het oplossen bent, maar dan blijkt dat na enkele momenten om een collectible te gaan.

Voor de rest ben je natuurlijk helemaal vrij dit allemaal over te slaan: mocht je je focussen op het verhaal dan ben je binnen 10 waarschijnlijk door het hele spel heen, misschien zelfs sneller. De puzzels voor de vooruitgang voor het verhaal zijn vrij simpel: mocht je al wat ervaring hebben met dit soort puzzels dan loop je zo overal doorheen.

De 'gevechten' zijn best wel leuk en er is een redelijke variëteit van spoken. Zonder te veel te verklappen kan ik wel vertellen dat deze variëteit in het begin sterk toeneemt, maar op een gegeven moment ook stil komt te vallen.

Al in al is het een leuk casual spelletje, maar geeft daarnaast weinig voldoening. Het was leuk geweest als je gaandeweg dingen kon upraden om op deze manier wat variatie in gameplay te krijgen.

Heb jij ook een Luigi's Mansion 3, Switch?