€ 563,27 bij Proshop.nl

Garmin epix (Gen 2) RVS (Grijs) Review

4 maart 2022, laatste update op 4 maart 2022, 1.373 views Rapporteer
Product gekocht 0

Fantastisch horloge met alle denkbare meetfuncties erop. Het amoled scherm zorgt voor zeer scherp en helder beeld (vooral bij navigatie). Accuduur valt mij zeker niet tegen.
Maar... in gewone uitvoering is het geheugen krap, dus ik adviseer voor de Sapphire uitvoering te gaan.

Pluspunten

• scherm
  • functies
  • accuduur

Minpunten

• geheugen

Ik heb dit horloge 3 weken in huis gehad, waarvan 2,5 week super positief. Vooral het amoled scherm in combinatie met navigatie voegt echt iets toe tov Fenix. Accuduur is ondanks het amoled scherm wat mij betreft nog ruim voldoende. Een lange duurloop van 2,5 uur met navigatie en muziek kostte ongeveer 25% accuverbruik. Mijn vorige Fenix5s hield het precies 3 uur vol met navigatie en muziek.
In principe kan je de hele kaart van Europa op je klok zetten, hetgeen mij ook voldoende leek. Ik ben geen wereldreiziger en mocht het toch zover komen dan is het niet heel veel moeite om de kaarten thuis vooraf te verwisselen. Totdat ik er achter kwam dat voor de muziekopslag dan nog zo'n 600MB over is. Klinkt veel maar met een afspeellijst van 150 nummers en één aflevering van een podcast zit je al aan je max. Om meer ruimte voor muziek vrij te maken kan je er voor kiezen om in plaats van heel Europa te kiezen voor West-, Midden- of Oost Europa. Dat hebben ze alleen niet zo handig gedaan bij Garmin. West is BeNeLux, Frankrijk, Spanje, Portugal. Midden is Duitsland, Oostenrijk, Zwitserland etc. en Oost is Scandinavie, Polen etc. Dus als ik in één vakantie NL, Duitsland, Denemarken en Scandinavië aan doe, heb ik 3 verschillende kaarten nodig, die ik met slechte campingwifi of kostbare buitenlandMB's moet binnenhalen.
Dat werd me te gortig en omdat de Sapphire dubbel zoveel geheugen heeft en maar € 100 meer kost heb ik 'm geretourneerd en de Sapphire uitvoering besteld.

Heb jij ook een Garmin epix (Gen 2) RVS (Grijs)?

Nog steeds tevreden van de Sapphire variant zoveel tijd later?
Ben ik ook benieuwd naar!
Absoluut!
Vooral zeer tevreden over de kaarten en navigatiemogelijkheden. Dat heldere scherm is echt een voordeel t.o.v. de Fenix, veel scherpere kaarten. Als je ultra trails doet is de accu misschien beperkt, maar voor alle activiteiten korter dan een dag is het meer dan voldoende. Na een duurloop van 20-30 km is batterij voor 20% verbruikt
Klachten over bluetooth herken ik niet. Af en toe is verbinding met telefoon soms weg, maar was met vroegere modellen van Garmin veel vaker. Verbinding met met Shokz koptelefoon of borstband is geen enkel probleem.