Een tijdje geleden was ik al helemaal onder de indruk van het simpele spel 30-in-1 Game Collection Vol. 1, deze ik met super veel plezier samen met mijn dochter gespeeld had. Nu is van Vol. 2 ook een fysieke versie uitgekomen voor de Nintendo Switch, deze moest ik gewoon hebben. Inmiddels heb ik deze samen met mijn dochter uitgespeeld en in deze review vertel ik daar was over.
Voor de mensen die mijn review van Vol. 1 nog niet gelezen hebben, 30-in-1 is een spel die bestaat uit 30 verschillende mini spelletjes. Alle spelletjes hebben in theorie geen einde, en is bedoeld om een zo hoog mogelijke score neer te zetten. Spellen lijken heel vaak uit simpele mobiel games, en op veel punten is het dat ook wel, maar toch komt er meer bij kijken en zit er van alles in.
Doel van het spel
Bij elk spel zie je rechts een score balk, die bestaat uit 4 gedeeltes en die zich tijdens het spelen vullen, zo behaal je op een gegeven moment een bronzen, zilveren of een gouden score. Het uiteindelijke doel is natuurlijk te proberen een zo hoog mogelijke score neer te zetten en met de gouden medaille er vandoor te gaan. Door dit te doen speel je telkens een nieuw eiland vrij, in totaal zijn er 6 eilanden met telkens 5 spelletjes. Het doel is om een bepaalde score neer te zetten en zo het eiland te veroveren. In welke volgorde je spelletjes per eiland speelt maakt niet zo veel uit, maar je krijgt pas toegang tot een nieuw eiland als je bij alle 5 de spelletjes minimaal 1 ster per spelletje hebt behaald.
Gameplay
Bij elk spel krijg je voor het spelen duidelijk te zien welke knoppen je precies nodig hebt, heel vaak zijn er meerdere mogelijkheden waaruit je zelf kunt kiezen hoe je hem wilt spelen. Aanpassen naar eigen smaak is helaas niet mogelijk. Bij de meeste spelletjes is het ook niet nodig en werkt het prima, maar er waren 1 of 2 spellen waarbij ik de besturing graag anders gezien had. Ook had ik het bij de eerste paar spellen het idee alsof de besturing te stroef was, maar bij latere spellen was dit weer niet het geval. Soms moesten we ook even wennen aan de besturing omdat we net een ander spelletje hadden gedaan, maar gelukkig went dat heel snel. Alleen is soms het wisselen van speler een beetje omslachtig, omdat de persoon die aan het spelen is naar het menu moet gaan en dan wisselen moet selecteren.
Grafisch
De 30-in-1 Game Collection Vol. 2 spelletjes ogen net als bij Vol. 1 allemaal erg kleurrijk, ze zien er simpel uit, maar het oogt allemaal erg duidelijk. De muziek klinkt soms erg retro achtig, iets dat ik persoonlijk wel erg leuk vind. Het menu is ook simpel en duidelijk te gebruiken. De spelletjes zien er soms zo grappig uit dat we er gewoon om moesten lachen, heel leuk gedaan.
Multiplayer
Niet elk spel heeft een multiplayer, maar in theorie kun je elk spel samen met vrienden spelen. Bij sommige moet je gewoon om de buurt een spel spelen en zelf even bijhouden wie de hoogste score heeft. Bij ander kun je samen met 1 iemand samen spelen, maar er zijn zelf spelletjes die je moet 4 man tegelijk kunt spelen. Er wordt een online score bijgehouden, maar online spelen tegen andere is helaas nog altijd niet mogelijk.
Conclusie - Erg leuke en verslavende mini spelletjes
30-in-1 Game Collection Vol. 2 is een spel die leuk is om samen met een paar vrienden, of zoals ik samen met mijn dochter, een leuk avondje te gamen. Hij is niet zo sterk zoals Vol. 1, maar nog altijd leuk genoeg en zeker de moeite waard. De spelletjes zijn grappig, eenvoudig, maar vooral ook kindvriendelijk. Je krijgt veel plezier voor een schappelijke prijs die je betaalt. Dit is een spel dat je even snel op pakt wanneer je maar een paar minuten hebt.