EZVIZ DB1C WiFi Video Deurbel Kit Review
24 februari 2022, laatste update op 24 februari 2022, 471 views
Rapporteer
Product gekocht
Prima maar met flinke tekortkomingen
Pluspunten
- uitstekende beelden
- Wifi connectie uitstekend
- app werkt goed
- Kijkhoek erg goed
Minpunten
- geen veilige constructie
- Helpdesk waardeloos
- chime heeft flink overmodulatie
- werking met een gewone bel flink discutabel
- Trafo niet los te bevestigen
2 van 5 sterren (Slecht)
Dit product is gekocht en gebruikt maar ook defect teruggezonden.
De kit is erg compleet, het beeld is echt fantastisch. In de app kan je de bel en de chime verbinden (doe dat bij voorkeur ook in deze volgorde, de app verslikte zich bij mij een paar keer).
De bel kan in combinatie worden met een eigen gong dus dat is mooi. De bijgeleverde trafo moet met een niet bijgeleverde rail in de groepenkast worden gemonteerd. 12Volt is de gewenste spanning.
De chime kent ver weg in de app ook volumeregeling en vond ik kwalitatief wel minder. Die chime heeft een heerlijk fel blauw led-lampje precies in het zicht, naast je TV wil je dat ding echt niet hebben. Bij luidere bel-instelling ging het speakertje flink overmoduleren, echt lelijk.
De bel kan op een kaartje beelden opslaan of met een cloud abonnement.
De snelheid van het signaal is goed, de bel lijkt een intranet in plaats van internet te gebruiken, een verkorte connectie binnen je eigen netwerk. Daar waar een eerdere bel het liet afweten, verbond deze perfect met mijn wifi en wist ook connectie te behouden.
Beveiliging; Vreemd genoeg kan je het afsluitkapje met je nagel loshalen en de deurbel gewoon resetten, niet erg handig als het ding aan je deur zit die direct aan de stoep uitkomt.
Ook zit de sd kaart aan de zijkant dat sd kaartje is er zó uit je beelden lijken niet veilig zo.
Voor hulp hoef je bij EZVIZ niet echt aan te kloppen, de bel is al retour maar er loopt nog een call van 3,5 maand terug. De hoop op een antwoord heb ik maar opgegeven.
Een normale bel/gong aansluiten zou moeten kunnen maar een goed schema hoe dat zou moeten zit er niet bij. Het internet staat vol van mensen die hun apparaat sloopten zo. Mijn gong was na vier dagen overleden, een nieuwe bel deed het gewoon helemaal niet meer. Het spul is opgestuurd maar reparatie was niet mogelijk (?).
Al met al een mindere ervaring, zonde want de beelden en de app en ook de snelheid was gewoon goed.
EZVIZ, dit kan gewoon beter!