Alienware AW2721D Wit, Zwart Review

Sluuut
23 februari 2022, laatste update op 23 februari 2022, 400 views Product gekocht

Alienware AW2721D Wit, Zwart

Fantastische monitor van perfecte bouwkwaliteit, 240Hz en G-Sync Ultimate is heel fijn.

Pluspunten

• Bouwkwalliteit
  • Aansluitingen
  • 240Hz
  • Dunne bezels
  • Kleurweergave
  • G-Sync Ultimate

Minpunten

• Diepe voet

Mijn vorige monitor was 12 jaar lang een Apple Cinema Display 27". Ik wilde graag 27" houden met eenzelfde resolutie (2560x1440), maar met meer Hz voor CS:GO.

Ik dacht enkel van de 240Hz een verschil te gaan merken, maar de fantastische kleuren springen eruit ten opzichte van de Apple Cinema Display, waarvan ik de indruk had dat ze het wel voor elkaar hadden.

Ook was ik een beetje bang voor backlight bleeding, dode pixels, ghosting/input lag e.d. Maar eenmaal uit de doos neergezet gelukkig geen dode pixels.

G-Sync icm een nVidia kaart is fantastisch, waar eerder met het oude scherm wel eens haperingen waren (met gemiddeld +-250fps, maar soms toch korte drops) te zien is dat met GSync niet meer het geval, dus niet alleen de 240Hz is een verademing maar ook het feit dat je geen last meer hebt van framedrops.

Het enige "minpunt" van deze monitor vind ik de diepte van de voet, het is een behoorlijk grote voet, desondanks ziet hij er niet enorm groot uit omdat er slechts 2 stukken naar voren uitsteken. De voet is echter van achteren zo diep dat je de monitor dus niet voldoende naar achter kan zetten (als je daarvan houd). Daarom heb ik zelf een monitor arm (ARCTIC X1-3D) gekocht en die erop gemonteerd. Er zit een plastic (dun flexibel maar prima kwalliteit) kapje achterop de monitor voor kabel management.

Aansluitingen zijn voldoende; 2x HDMI en 1x DisplayPort. 2x DisplayPort was wel mooi geweest. Er zit ook in de onderkant van de monitor 2 USB poorten ingebouwd en een koptelefoon aansluiting.

Persoonlijk heb ik de brightness op 25% en contrast op 65% (maar ik houd van lage brightness), maar dan voldoende helderheid dus.

Kortom, eigenlijk niets te klagen, aanschafprijs is vrij hoog maar het zeker wel waard.

Heb jij ook een Alienware AW2721D Wit, Zwart?

Mooie setup, ik heb zelf vaak gekeken naar de samsung g7 (27" 1440p, 240hz curved) maar durfde het niet aan door de mogelijke vertekeningen, kinderziektes, en de beperkte dimming zones. Buiten dat heb ik geen moderne videokaart met DSC dus geen 240hz mogelijk.
Die heb ik inderdaad ook overwogen, maar ik wilde perse geen curved.