Samsung Neo QLED QE75QN95A Zwart

Prijs
€ 2.318,-
Specificaties 75" • Ultra HD • LCD • HDR • 2 tuners • 120Hz - Bekijk alle specificaties
Productuitvoering

Samsung Neo QLED QE75QN95A Zwart Review

Fynx 22 februari 2022, 626 views Product gekocht

Samsung Neo QLED QE75QN95A Zwart

Goeie TV die een kans verdiend ook al met reclames.
(Zie uitgebreide toelichting voor meer)

Pluspunten

• Groot
  • helderheid bij direct zonlicht
  • afstand voet en scherm is groot genoeg om een soundbar tussen te plaatsen

Minpunten

• het os kan langzaam zijn bij het net opstarten van tv
  • 2de afstandsbediening zit niet bij de NL/(EU?) versie
  • PS5 HDMI source detecteerd die niet altijd

Ik heb de Samsung NEO QLED voor 3100 gekocht na even goed getwijfeld te hebben voor de Philips OLED met Ambilight. Deze heb ik nu een paar weken in huis.

Uiteindelijk tevreden met de keuze en met name vanwege de lichtinval van de zon in mijn woonkamer.
Er is nog best veel reflectie op het scherm maar de helderheid van het beeld is nog duidelijk genoeg om alles te kunnen zien (ook donkere scenes).

Wat ik veel lees zijn de negatieve reacties op de reclame en dat veel mensen alleen daarom de TV niet zouden kopen. Nu ik zelf dit heb ondervonden denk ik dat deze issue flink "opgeblazen" is.
Ja er is een mini scherm met een advertentie voor bijvoorbeeld Fox of andere kanalen maar dat is niet echt storend omdat je er makkelijk overheen kijkt als je in het menu zit.
Begrijp me niet verkeerd, ik ben van mening dat er uberhaupt geen reclame in hoort te zitten maar het is niet storend.

Het OS bevat veel apps die goed werken zoals in mijn geval Plex en de tal van alle andere standaard streamingdiensten. Wat ik wel merk is dat als ik de TV net aanzet het menu wel traag is voor een paar seconden.

Een ander "gek" iets wat me opvalt is de Intelligent mode waarbij de beeld modus automatisch aangepast word. Naar mijn mening lijkt het een beetje blauwachtig allemaal. In de avond zet ik deze altijd uit maar overdag met veel zonlicht is het wel handig.

Een ander ding wat me opgevallen is dat als ik mijn PS5 omswitch van mijn 24" monitor naar mijn TV terwijl mijn TV al aanstaat dat deze niet meteen gedetecteerd word. Dit los ik op door de TV uit en aan te zetten.

Heb jij ook een Samsung Neo QLED QE75QN95A Zwart?

Je geeft aan dat bij het opstarten het os/menu een paar seconden traag werkt, hoe lang duurt dit exact?
Bij ons kan dit 1,5 minuut duren en hebben een nieuwe tv laten komen met exact dezelfde traagheid.
Precies, de tv is ontzettend traag.. Bedoel je alleen bij opstarten ? Er is zo'n slome reactie op de afstandsbediening.. Niet normaal..
Ja precies, direct na het opstarten.
Overigens blijft het instelling menu ook traag reageren, hoewel ik daar zelden aanpassingen doorvoer.

Heb om die reden vrij snel een nieuwe gevraagd, maar vertoond dezelfde problemen
Ik heb de qn95 ook echter ervaar ik dit niet. Heb je dit nog steeds als je de cache van de tv leegt?
is de cache standaard uit de fabriek niet leeg?

Tweakers maakt gebruik van cookies

Meer informatie vind je in ons cookiebeleid.

Sluiten

Toestemming beheren