Toshiba DT01ACA300, 3TB Review

rolf-smit
21 februari 2022, laatste update op 21 februari 2022, 208 views Product gekocht

Toshiba DT01ACA300, 3TB

Officieel gezien niet eens "geschikt" voor in een NAS. Maar deze harde schijven hebben zich zodanig bewezen de afgelopen jaren, dat ik nu ook gewoon weer voor Toshiba schijven gekozen heb. Dit is niet wetenschappelijk, maar deze schijven hebben voor mij de perfecte prijs/kwaliteit verhouding.

Pluspunten

• Prijs
  • Hoge kwaliteit
  • Betrouwbaarheid

Minpunten

• Mogelijk wat luidruchtiger dan andere schijven?

Toen ik 2 van deze harde schijven aanschafte waren de reviews op de bekende merken zoals Seagate en WD niet al te best. Dit kwam mede door gegevens van Backblaze uit die tijd. Ik besloot te kiezen tussen HTSG of Toshiba, en koos voor die laatste vanwege de prijs. Officieel gezien niet eens "geschikt" voor in een NAS. Maar deze harde schijven hebben zich zodanig bewezen de afgelopen jaren, dat ik nu ook gewoon weer voor Toshiba schijven gekozen heb. En dat is niet omdat deze schijven er klaar mee zijn, nee gewoon omdat ik nu toch wat meer ruimte nodig heb.

Ik hoor vaak van mensen dat deze schijven wat luidruchtig zouden zijn, of warm zouden worden. En dat klopt vast, maar wie zet er dan ook een NAS in de woonkamer of slaapkamer neer? Ik heb ze in ieder geval nooit gehoord. De temperaturen zijn in mijn geval rond de 42 graden gebleven, acceptabel.

Heb jij ook een Toshiba DT01ACA300, 3TB?

Vraag & Aanbod

ook de nas variant van toshiba is een degelijke keuze in mijn ogen.
ik heb meer problemen gehad met WD.
moet erbij zeggen de N variant is wel degelijk luidruchtiger ten opzichte van WD
ik heb een N600 6TB hdwn160 in een wissel drive bay in de pc , hij is 15 graden warmer dan elke ander harddisk die ik heb. Deze is als dag backup . dus aan het einde van de dag gaat hij aan .
ik heb er dus weinig moeite mee.
Heb 4 van deze schijven in mijn QNAP TS-459 Pro zitten sinds 2012 toen ze op markt kwamen. Ze draaien nu al 11 jaar 24/7 zonder problemen. Zover ik het kan zien is deze serie erg goed.