Jabra Elite 7 Pro (Titanium, Zwart) Review

21 februari 2022, laatste update op 21 februari 2022, 1.164 views Rapporteer
Product gekocht 0

Bouwkwaliteit van de oortelefoons en doosje zijn prima maar niet geschikt voor telefoneren

Pluspunten

• goede bouwkwaliteit

Minpunten

• niet te gebruiken om te telefoneren
  • geen prettige app

2 van 5 sterren (Slecht)
Deze ANC koptelefoon gekocht op basis van de positieve reviews van de Jabra 7 Active. Dat had ik beter niet kunnen doen:
Gebruikssituatie: Kantoor met achtergrondgeluid, doel van deze koptelefoon was vooral voor het handsfree telefoneren. Op zich is de bediening is best wel prettig, de units koppelen behoorlijk snel met de telefoon en de PC, twee apparaten tegelijkertijd, dat is tegenwoordig wel wenselijk met het gebruik van Teams en Skype. In totaal 6 apparaten koppelbaar dus een andere telefoon of Ipad kunnen ook snel contact maken met de koptelefoon. verder gaan de batterijen gaan behoorlijk lang mee, je komt op een werkdag echt niet in de problemen.

Het apparaat heeft 3 mogelijkheden: gewoon passief dempen, meeluisteren, dat werkt heel aardig en ANC. Waarom die erop zit, weet ik nog steeds niet. Constante geluiden zoals een wasmachine of een NAS die op een houten plank staat te draaien (en dus bromt) worden absoluut niet gedempt.

De geluidskwaliteit is heel redelijk, ik ga het absoluut geen hoge kwaliteit noemen, maar voor gewoon als achtergrond muziek of onderweg voldoet het prima. En dat zal voor de meesten wel gelden.

Grootste minpunt is dat je de koptelefoon absoluut niet kunt gebruiken om te bellen: jezelf verstaat de andere mensen aan de lijn prima maar zij kunnen echt geen woord van jouw verstaan. de mensen geven aan dat je onverstaanbaar bent, een brij van geluid produceert maar dat ze geen zinnige inhoud uit je woorden kunnen opmaken. Soms gaat het, als bij een wonder, wel goed, maar meestal is het echt waardeloos, haal je de dopjes uit je oren, stopt ze in het doosje en vervolg je je gesprek met de telefoon in de hand. Juist niet wat de bedoeling is. Daarvoor had ik ze niet gekocht.

Nee, absoluut niet wat ik ervan verwacht had. Ik ervaar deze Jabra Elite 7 Pro als een echte miskoop: weggegooid geld. (aangekocht medio januari 2022)

Heb jij ook een Jabra Elite 7 Pro (Titanium, Zwart)?

Wat gek. Jabra staat juist bekend om z'n goede belkwaliteit. ik gebruik de wat oudere generatie en hoor van anderen juist dat ik nog nooit zo goed heb geklonken.

niet om jouw ervaring teniet te doen, maar heb je misschien foutieve dopjes in huis gekregen?
De geclaimde goede belkwaliteit van Jabra was ook eigenlijk precies de meest belangrijke reden dat ik voor deze oortelefoon gekozen had. Dat maakt ook dat het voor mij een echte tegenvaller is. Naar aanleiding van jouw reactie nogmaals geprobeerd, resultaat is echt niet anders. De mensen die mij bellen (Android of Iphone, maakt niet uit) kunnen mij echt niet verstaan, daar waar ik hen wel goed hoor. Ik had deze dingen beter meteen retour kunnen sturen.
Bij mij is de belkwaliteit prima, snap de negatieve recentie op dit gebied niet.
Persoonlijk bel ik liever met één oortje in, anders is het net of je in een emmer zit te bellen. Volgens mij is dat bij alle oortjes die het gehoorkanaal afsluiten om buitengeluiden te dempen.
Het is niet zo dat ik met de Jabra’s de mensen slecht versta, de beller aan de andere kant van de lijn verstaat mij in totaal niet waardoor je ze gewoon niet kunt gebruiken om te bellen. Alle andere dingen doen het naar behoren, ze laten mij volledig in de steek als het gaat om mijn belangrijkste reden van aankoop.
Bij mijn koptelefoon gaat het vaak fout bij verschillende verbindingen en bellen. Ga ik bellen dan zet ik de bluetooth uit op de andere telefoon en dat doet vaak wonderen. De techniek is er bijna.
Dank voor je review! Vraagje: je hebt 'm geschreven in februari vorig jaar, zijn je bel ervaringen beter geworden met de laatste firmware versie 2.2.0 uit april 2022? Bij die versie zie ik nl. 'updated: microphone performance' staan.
Heb zelf de Elite 85t en daarmee gaat bellen prima. Maar m'n vrouw wil ook graag een setje oordopjes, vandaar de vraag.

[Reactie gewijzigd door musicfreak op 25 juli 2024 21:05]

Ik ga het voor je weer eens proberen, geef me een paar dagen, dan kom ik er op terug.
Oh super, fijn dat je het wil testen!
Vandaag een kwartiertje gesproken met een collega via de Jabra’s. Kreeg geen klachten. Het zou dus beter kunnen zijn maar met derden zou ik voorzichtiger zijn om te bellen. De firmware is inderdaad 2.2.0.