Gigabyte Z590 GAMING X Review

20 februari 2022, laatste update op 20 februari 2022, 250 views Rapporteer

Je gaat er vanuit dat dit mobo met Z590 chipset geschikt is voor een high-end systeem. Niets is minder waar. Standaard BIOS, instellingen en software zijn echt bagger. Zo zijn bijvoorbeeld de PWM settings erg slecht. Meermaals meegemaakt dat mijn CPU koeler plots ophield met werken.

Pluspunten

• Prijs
  • Aansluitmogelijkheden

Minpunten

• Software
  • Kwaliteit
  • Niet geschikt voor high-end systeem

2 van 5 sterren (Slecht)
Je gaat er vanuit dat dit moederbord met Z590 chipset geschikt is voor een high-end systeem.
Helaas is niets minder waar.

Standaard BIOS, instellingen en software zijn echt bagger.

Kort voorbeeld m.b.t. PWM settings. Deze zijn via Gigabyte SIV met templates in te stellen of in te stellen via een curve.
Helaas meermaals meegemaakt dat mijn Be Quiet Dark Rock 4 er mee ophield. Dus even testen in een andere PC en ja hoor alles werkt.
Na wat zoeken kwam ik best veel fora tegen waar dit probleem beschreven werd.

Dit was voor mij de reden niet verder te gaan met dit moederbord en deze te vervangen voor een ASUS TUF Gaming H570-PRO.

Misschien is het de combinatie van verschillende onderdelen, maar de software van Gigabyte is echt verschrikkelijk.
Op zich is App center een goed idee. Maar bij elke actie of update wordt er verschillende bloatware mee geïnstalleerd. Tenzij je elke keer uitvinkt.

Zo ook de BIOS updates. Alle instellingen zijn na elke update compleet gewist. Bijvoorbeeld je RAID instellingen of fan instellingen.

Ik was voorheen erg fan van Gigabyte producten, maar ben er na deze actie helemaal klaar mee. Geen Gigabyte moederborden meer voor mij

Heb jij ook een Gigabyte Z590 GAMING X?