Logitech G203 Lightsync Zwart Review
17 februari 2022, laatste update op 10 september 2024, 305 views
Rapporteer
Product gekocht
De muis doet wat deze moet doen, maar stelt zwaar teleur in de details. Software is rampzalig: niet acceptabel voor een product met hogere eisen als een gamer muis. Soms een klik terwijl ik de muis niet aanraak.
Edit: Bijna 3 jaar na aankoop begint mijn linkermuisknop kuren te vertonen, wat nog erger is dan de sporadische kliks van hiervoor. Dit is een perfect voorbeeld van een product dat is geproduceerd om te falen na het verlopen van de wettelijke garantie. Dit is geen 5 euro grabbel model, en zou dus minstens 5 jaar mee moeten gaan. Geen Logitech meer voor mij.
Pluspunten
- goede bouwkwaliteit
- muiswieltje heeft fijne grip
Minpunten
- GHUB software rampzalig
- sporadische kliks
- knopjes op zijkant zijn voor mij te gevoelig
1 van 5 sterren (Waardeloos)
De knopjes op de zijkant zijn erg licht. Ik raak ze te vaak per ongeluk aan als ik de muis op til, en heb de vorige/volgende functionaliteit dus maar ontbonden voor algemeen gebruik. Het helpt niet dat de muis best klein is vergeleken met mijn hand; ik heb hier erg aan moeten wennen en geef de voorkeur aan een iets grotere muis.
De muiskabel voelt dun. Het is geen duur model dus ik kan dit vergeven; maar dit product is te duur om een simpele kantoor wegwerpmuis te zijn. Ik heb goedkopere muizen met ruigere kabels gehad.
Tot op heden overleeft de kabel echter, dus dit zal niet meewegen in mijn oordeel.
De GHUB software? Een langzame en instabiele ramp die soms de sync met de muis verliest, die dan weer terug springt op fabrieksinstellingen totdat ik de software herstart. En veel handigheden kun je alleen combineren met andere Logitech hardware terwijl er geen technische reden voor is behalve de marketing 'G key' onzin.
Het geheugen programmeren en proberen zonder GHUB leven geeft hetzelfde probleem met de fabrieksinstellingen. Misschien is dit dus een oplosbaar firmware probleem, maar het is heel moeilijk dat vast te stellen omdat het probleem 5 maanden later nog steeds bestaat.
De software is de helft van een product zoals deze. Deze problemen wegen dermate zwaar dat het eindoordeel niet meer de voldoende kan ontstijgen.
Daarnaast heb ik gemerkt dat er elke dag wel een keer een mysterieuze klik gebeurt terwijl ik de muis gewoon aan de kant heb liggen. Dan heeft opeens een ander venster de focus, stopt een video, typ ik in het midden van iets dat ik al aan het typen ben, etc. Hier kun je ook online berichten over vinden.
Een muis moet klikken wanneer ik wil dat deze klikt. Als ik niet wil dat het klikt moet het niet klikken; zeker niet als ik deze niet aanraak. Als de muis voor de rest perfect was zou deze voor het eindoordeel niet hoger meer dan een voldoende kunnen zijn. Helaas is dat dus niet het geval.