Dell UltraSharp U2410 Zwart Review

Anoniem: 614
26 september 2010, laatste update op 26 september 2010, 2.298 views

Dell UltraSharp U2410 Zwart

Na destijds 19 monitoren te hebben gehad voordat ik 4 goede gekozen had (1 voor mezelf, 1 voor m'n vrouw, 1 voor m'n schoonvader en 1 voor m'n broer) heb ik de nodige praktijk ervaring opgedaan. Inclusief bijna een jaar praktijkervaring met deze 4 monitoren. Monitoren die ik gehad heb: 3x Samsung 2443BW 2x Samsung 2494 2x LG W2442PA 2x WFP2408WFP (m'n broer vond die het prettigst) 3x G2410 7x U2410 En bij de klant kon ik uittesten: 2407WFP, 2907W monitoren. Voor ons bleek: Een 27" was TE groot. Da's echt een grote bak scherm voor je neus. Een 24" 16:9 was voor mij TE breed en TE laag. (G2410, LG W2442PA) CCFL geeft een mooiere kleur/lichtverdeling dan LCD LED backlight (G2410 vs anderen) Bij de G2410 was...

Pluspunten

• Maat: Wat mij betreft DE perfecte middenmaat wat grootte betreft, maar ook weer niet te groot dat het lijkt alsof je tennis aan het kijken bent. Als ik meer scherm zou willen hebben, dan zou ik een 2de U2410 er naast zetten.
  • Looks: prachtig non glossy, strak en clean uiterlijk. Ik heb er 2 en de reacties van visite is veelzeggend.
  • Verstelbaarheid: maximaal ie hoogte verstelbaar, kantelbaar (pivot), draaibaar in de voet.
  • Features: Alle mogelijke aansluitingen die je maar kan wensen. Geluid over zowel HDMI als Display Port. Stroomaanluiting direct op het scherm voor accesoire speaker. Deze gaat dan gelijk uit zodra je het scherm uitzet. Dus geen losse poweradapter nodig. Deze zit op het scherm van m'n vrouw.
  • Geluid: Ook 2 uur 's nachts niet hoorbaar in een brede range van brightness settings.
  • USB en SD kaart aansluitingen aan de linkerzijkant. Als je dat eenmaal gewend bent wil je nooit meer zonder. Zeker als je PC/Mac onder je burau staat.
  • Kleur: Prachtig. Ik had een foto van bladeren met hierop druppels water. Het leek alsof ik de druppel van het blad kon aanraken.
  • Service: Omruilen bij je thuis.

Minpunten

• Net als andere merken met dit LG scherm heeft ook de U2410 af en toe last van niet uniforme kleur verdeling (witte achtergrond, brightness 100%) en je kan een U2410 krijgen met groen aan de linkerkant en rood aan de rechterkant)
  • Door de uitstekende omruil service van Dell is het een kwestie van bellen en omwisselen tot dat je een goede hebt waar het niet meer opvalt. Zeker niet omdat niemand de brightness op 100% zal laten staan. Ik heb beide op rond de 20% brightness staan.

Monitoren die ik gehad heb:
3x Samsung 2443BW
2x Samsung 2494
2x LG W2442PA
2x WFP2408WFP (m'n broer vond die het prettigst)
3x G2410
7x U2410
En bij de klant kon ik uittesten: 2407WFP, 2907W monitoren.

Voor ons bleek:
Een 27" was TE groot. Da's echt een grote bak scherm voor je neus.
Een 24" 16:9 was voor mij TE breed en TE laag. (G2410, LG W2442PA)

[correctie na opmerking] CCFL geeft een mooiere kleur/lichtverdeling dan LCD LED backlight (G2410 vs anderen) Bij de G2410 was blauw ook blauw half paars. Bij alle 3.

Als beste maat scherm voor mij en anderen bleek een 24" 16:10 non glossy IPS/PVA scherm. En gebleken is dat de service van Dell Nederland wat omruilen betreft eerste klas is. Het on site ruilen bij Mediamarkt trouwens ook. Heb je alleen het nadeel dat je er naar toe moet rijden. Dell komt zelfs bij je thuis omruilen.

Gezien m'n schoonvader er gelijk ook een wilde toen hij die 2 van mij gezien had, heb ik samen met die wat zitten spelen met eyefinity en 3 x U2410. 2 video's daarvan vind je op http://www.youtube.com/user/sake3105

Heb jij ook een Dell UltraSharp U2410 Zwart?

Vraag & Aanbod

CCFL geeft een mooiere kleur/lichtverdeling dan LCD
Ehhhh CCFL is de backlight, en LCD het scherm zelf, dus ik denk dat je een beetje termen door elkaar aan het halen bent :)
Inderdaad. Ik heb de zin gecorrigeerd. Thx.