Samsung Portable SSD T5 2TB Zwart Review

12 februari 2022, laatste update op 12 februari 2022, 429 views Rapporteer
Product gekocht 0

Het is me niet gelukt de beloofde 540 MB/s leessnelheid te halen, ik haal slechts een fractie van dat. Daarnaast wordt de SSD vrij warm.

Pluspunten

• compact

Minpunten

• snelheid

2 van 5 sterren (Slecht)
Ik heb deze SSD gekocht om tijdelijk een backup te maken van een interne NVME disk, door de hele disk te dd’en naar de externe SSD. Bij het terugzetten van de backup naar de interne disk (over USB-C) haalde ik een leessnelheid van ~160 MB/s; net zo traag als een mechanische disk; bij lange na niet de beloofde 500 MB/s. Dit terwijl de interne NVME meer dan 1 GB/s haalt, en de hele workload was een sequentiële kopie van grote blocks, praktisch de gunstigste workload die je kunt hebben. Ik heb niet verder onderzocht waar dit aan lag, het kan zijn dat ik iets suboptimaal geconfigureerd heb, maar in eerste instantie ben ik teleurgesteld in de prestaties van deze SSD.

De SSD wordt vrij warm bij gebruik. Niet zo warm dat je er je vingers aan brandt, maar wel een stuk warmer dan lichaamstemperatuur.

Heb jij ook een Samsung Portable SSD T5 2TB Zwart?

Moet zeggen dat ik 2 T5 van 1Tb. heb en 1 T7 van 2Tb.
Warm vind ik het niet worden meer lauw en de laatste keer heeft de T7 1,5 uur aan de PC gehangen om films en series er op te zetten.

Snelheid was ook rond dat van jou maar ik heb niet zo'n snelle opstelling maar na die 1,5 uur vond ik hem echt niet overdreven warm, wat ik al zei meer lauw.
Dat geeft exact 0 info als je geen details geeft.

Aangesloten via USB-C zegt niet veel, USB-C ondersteunt USB 2.0 tot en met USB 4 / TB 4. Met USB 2.0 haal je ongetwijfeld de max snelheid niet.