Ring Video Doorbell Wired Review
12 februari 2022, laatste update op 28 februari 2022, 1.010 views
Rapporteer
Product gekocht
Op de site is niet exact te zien wat de deurbel kan. Beeld blijkt in de hoogte ipv van de breedte te staan. Niet compatible met Apple iCloud opslag / HomeKit, dus verplicht apart maandabonnement. Bijzonder frustrerende klantenservice-aanpak zoals alleen via een telefonische wachtrij bereikbaar ipv mail.
Pluspunten
- Tijdelijk extra lang bestelling mogen terusturen vanwege Black Friday
Minpunten
- Alleen staand, dus smal, hoog beeld
- Niet compatible met Apple HomeKit / iCloud
- Meest frustrerende klantenservice ooit
- Onnodig ingewikkeld en traag retourneren cq betaling terugkrijgen
- Verplicht cloudabonnement om video terug te kunnen kijken
1 van 5 sterren (Waardeloos)
Gekocht met Black Friday / Cyber Monday-actie omdat ik al langer zocht naar een video-deurbel / bewakingscamera. Aangezien ik al meerdere reviews gelezen had, dat een bestaande voeding gebruiken voor de bel een hoofdpijndossier is, heb ik gelijk de set met stekker-adapter en 'chime' oftewel deurbel gekocht.
Omdat onze meterkast ideaal dicht bij de deurbel (knop en bel) zit, is een rail-trafo ideaal. Die verkoopt Ring ook en die is even duur. Maar nee, Ring 'kon' het pakket niet aanpassen: Ik moest per se de voeding met stekker nemen en kon die niet ruilen voor de rail-voeding. Niet heel klantvriendelijk.
Toen ik er achter kwam dat het camera-beeld staand is, wat in onze situatie niet praktisch is én Ring niet werkt met Apple Homekit / iCloud, wilde ik het pakket terugsturen. Toen bleek dat je alleen telefonisch contact op kan nemen met Ring. Niet heel klantvriendelijk en niet heel logisch voor een online gekocht product / winkel.
Dit gaat nog meer schuren omdat je wel drie kwartier in de wacht staat voor je geholpen wordt (ook in januari, na de drukke feestmaanden), de verbinding van slechte kwaliteit is en de mensen van de klantenservice die ik gesproken heb stuk voor stuk Nederlands niet als eerste taal hadden en met een zwaar, bijvoorbeeld Frans accent spraken, waardoor de slechte verbinding echt een obstakel werd.
Dit weet ik omdat ik meerdere keren moest bellen. Een product terugsturen gaat namelijk niet zomaar. Je moet nummers opzoeken die alleen op de producten zelf staan. De bon / mail bij de hand hebben is dus niet genoeg om een retour aan te vragen.
Dat is nog niet genoeg, want je moet ook eerst nog een account met wachtwoord etc aanmaken bij Ring waarbij je adres en telefoonnummer moet doorgeven.
Daarna nog duurt het ook weer dagen voor je per mail een bevestiging van je retour-aanvraag krijgt, met de benodigede info zoals retour-label.
Terugsturen kan alleen via UPS. UPS heeft hier in de wijde omgeving maar één 'servicepunt', wat maar beperkt open is. Toen ik eindelijk mijn label had, moest ik drie dagen wachten voor ik het pakje af kon geven of naar een andere gemeente rijden. Jammer dat dit niet gewoon via een postNL-punt kan.
Als het terugsturen uiteindelijk dan toch gelukt is, na drie keer in de wacht staan, onzin-account aanmaken en de verpakking onnodig verbreken, heb je toch je geld nog lang niet terug. Het is drie weken later en hoewel ik via track-and-trace kan zien dat het pakket al lang is aangekomen, maar ik heb nog niet eens een bevestiging van Ring gehad, laat staan dat de betaling is teruggestort.
Alleen al voor de bloed-onder-je-nagels-vandaan klantenservice zal ik niet snel meer een product bij Ring bestellen. Het heeft zonder overdrijven uren geduurd, terwijl het bij andere webwinkels een kwestie van een online formuliertje invullen en uitprinten is.
Update 220228
Omdat er na ruim 6 weken na het terugsturen nog steeds geen terugbetaling had plaatsgevonden en je alleen kunt bellen, met frisse tegenzin maar weer gebeld met de klantenservice.
Opnieuw blijkt dat Ring het zo bureaucratisch mogelijk aanpakt en zo irritant mogelijk maakt om je geld terug te krijgen.
Voor je kunt terugsturen moet je een heel account aanmaken inclusief 2FA / tweefactor-authentificatie. Toch moet je bij elk contact opnieuw je factuur met bestelnummer, emailadres en dergelijke opgeven, tot en met in dit geval de track-and-trace code van UPS.
Omdat ik dit al zag aankomen en daarom elk bonnetje bewaar, kon ik dat zo terugvinden maar het is duidelijk dat Ring het je zo lastig mogelijk maakt in de hoop dat je het opgeeft. Klassiek voorbeeld van zoveel mogelijk #darkpatterns gebruiken. Zelfs het Nederlandstalige deel van de belcomputer spreekt sommige woorden totaal onverstaanbaar uit. Die zegt bijvoorbeeld niet 'Kies 3 voor Nederlands' maar 'Kies 3 voor doetsch' – waarschijnlijk moet dit 'dutch' voorstellen?
Er moest zelfs 'met de financiele afdeling in Amerika gebeld worden'. Uiteindelijk de toezegging gehad dat het binnen 5 tot 10 werkdagen wordt terugbetaald.
Om het nog leuker te maken krijg je daarna een Engelstalige mail of je een enquete in wil vullen. Nou, dat wilde ik wel. Maar nee, denk maar niet dat ze echt geïnteresseerd zijn in wat je van hun dienstverlening vindt. Alle vragen gaan over of de medewerker wel verstaanbaar, vriendelijk, begrijpelijk was.. Ook weer zo'n afleidingsmanoeuvre dus.